Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Detroitu odbijen zahtev za bankrot

Zahtev za proglašenje bankrotstva, koji je pre dva dana podneo američki grad Detroit zbog duga od 18 milijardi dolara, odbačen je na sudu u saveznoj državi Mičigen.

Nikola Selaković šef pregovaračkog tima?

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković jedan je od ozbiljnih kandidata za šefa državnog tima za pristupne pregovore sa Evropskom unijom (EU), piše Danas pozivajući se na izvore bliske vrhu Vlade Srbije.

"Ministri SNS kovertirali ostavke"

Ministar kulture i informisanja Bratislav Petković izjavio je danas da su svi ministri iz SNS-a kovertirali ostavke i da je na stranci da odluči ko će da ostane u vladi posle rekonstrukcije.

Rekordni prinosi pšenice

Ovogodišnja žetva pšenice "najjača" je u poslednjih 10 godina, a prinosi žita su rekordni i iznose do čak 10 tona po hektaru, izjavio je državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Danilo Golubović.

Deceniju bili zatočeni u garaži

Četvorica muškaraca i četiri žene oslobođeni su iz jedne garaže u Hjustonu, gde su bili zatočeni u neljudskim uslovima, neki od njih i deset godina, saopštila je policija.

Tri žene poginule u Egiptu

Tri žene su poginule u sukobima između pristalica i protivnika svrgnutog islamističkog predsednika Muhameda Morsija, uprkos upozorenjima vojske da će intervenisati ako bude nasilja na protestima.

Nikolić u nezavisno telo predlaže osobu blisku SNS

Dragana Kolarić, koju je predsednik Srbije Tomislav Nikolić predložio za člana Odbora agencije za borbu protiv korupcije, zamenica je predsednika izborne komisije Opštine Čukarica i to na predlog Srpske napredne stranke, saznaje "Blic".

Vlada ostaje bez Dinkića?

Posle rekonstrukcije Vlade Srbije, koja će biti završena do 27. jula, u njoj više neće biti Ujedinjenih regiona Srbije (URS), pišu "Večenje novosti".

Palić: Zlatni toranj holandskom filmu "Borgman"

Svečanim uručenjem nagrada sinoć je na Letnjoj pozornici na Paliću završen 20. Festival evropskog filma, na kojem je glavnu nagradu - Zlatni toranj dobio holandski film "Borgman" autora Aleksa van Varmerdama.

RTL ne dolazi u Srbiju

Sednica RRA na kojoj će biti doneta odluka kome će biti dodeljena nacionalna frekvencija nekadašnje TV Avala, biće održana u utorak.

Utvrđeno ko je bio "Bostonski davitelj"

Napredna tehnologija analize DNK je potvrdila da su ostaci tela čoveka koji je tvrdio da je bio "Bostonski davitelj", povezani s poslednjom žrtvom tog masovnog ubice, saopštile su američke vlasti.

Krijumčarili 10.000 kornjača

Policija je na međunarodnom aerodromu u Kalkuti privela dvojicu indijskih državljana koji su pokušali da u pritljagu prošvercuju više od 10.000 živih egzotičnih kornjača.