"Kosta Konkordija": Osuđeno petoro zaposlenih u kompaniji

Italijanski sud izrekao je prve presude za slučaj broda "Kosta Konkordija" koji se u januaru 2012. godine nasukao kod obala toskanskog ostrva Đilji.

Italijanski sud izrekao je prve presude za slučaj broda "Kosta Konkordija" koji se u januaru 2012. godine nasukao kod obala toskanskog ostrva Đilji. Tada je poginulo 32 putnika i članova posade.

Sud je prihvatio vansudske nagodbe pet zaposlenih u kompaniji "Kosta Kročere" koja je vlasnik "Kosta Konkordije". Svi oni su optuženi po više tačaka optužnice za višestruko ubistvo i nemar.

Sud u Grosetu je na najveću kaznu osudio koordinatora za krizne situacije u "Kosta Kročereu" Roberta Faraninija - dve godine i 10 meseci zatvora. Direktor brodskog hotela osuđen je na dve godine i šest meseci zatvora, dok su dva oficira na komandnom mostu i kormilar osuđeni na kazne od godinu dana i osam meseci do jedne godine i 11 meseci zatvora.

Slučaj nagodbi je rešavan odvojeno od suđenja kapetanu "Kosta Konkordije", koji je optužen za ubistvo iz nehata zato što je u januaru 2012. izazvao nasukavanje broda kod toskanskog ostrva Điljo i zatim napustio brod sa više hiljada putnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet