Info
04.07.2015.
21:23 > 06:01
Malinjaci u prijepoljskom kraju puni su sezonaca, za koje se može reći da su najobrazovaniji berači malina. Pošto nakon završenog fakulteta ne mogu da nađu stalno zaposlenje, za mlade doktore, pravnike, inženjere berba je šansa za zaradu.
  • NN

    05.07.2015 17:02
    To je ok
    Dok ne nadjes posao u struci, radis sta mozes. Brati maline, zasto da ne.
    Ako I dalje nema posla, gledaj da se pre/do/skolujes. Drzava treba da pomogne ali moras I sam da se snalazis.
  • 05.07.2015 10:24
    Nije sramota raditi,nije sramota nemati novca.Sramota je upravo ovo sto ovi mladi godinama uce I nadaju se poslu u struci.Za neke ljude nije stasno promeniti profesiju,raditi na sebi I naspram potraznje poslova,prilagoditi se I raditi.Nije sramota raditi,u ovom slucaju I fizicki posao,a sta ce kada prodje sezona? Znate li kako to utice na mlade kada nemaju posao?Jedna mama mi je rekla: sin zeli da studira,pruzicu mu,sada je zavrsio,godinama sam grcala u besparici,a njemu sam omogucila da stekne diplomu I da radi ono sto voli.Nema posla,moram dete izdrzavati...bolje da je resio da nema diplomu,pa da sam mu ustedela da ima neke pare,izgleda da bi mu to sada vise znacilo.Sada dete konobarise I radi na njivi u nadnici.Pa zar to da docekam,da se muci kao ja? A dete(odrastao covek), hoce I da se zeni...a gde cu ja sa njima svima? Osta mi sin nadnicar,a diplomu koju za koju sam skupo odvajala godinama,njegove neprospavane noci,njegove ispite,evo cuvam njegov "znoj", nesto najvrednije u fioci.I stalno mu govorim,bice bolje sine,strpi se,tako mora.
  • 05.07.2015 08:55
    @B
    trendovi se menjaju. Drugo, mozda je uzalud sa aspekta drzave ali obrazovani pojedinci imaju priliku da odu napolje. I na kraju funkcija obrazovanja nije samo da se stekne vise novca, iako bi u normalnoj drzavi to moralo biti povezano. Obrazovanje i znanje uopste su kategorija koja coveku nudi drugaciji pogled na svet, produhovljava ga, oplemenjuje, otvara brojne mogucnosti. Bar u svom slucaju, ne bih to nikada menjao, i zao mi je onih koji to ne razumeju.
  • MilanNS

    05.07.2015 01:22
    Tuga i veeeeeeelika sramota. Skolovan kadar bere maline a starlete u ministarstvu.... Kada se okrenem oko sebe i pogledam sta se desava mogu samo da kazem da bolje i nismo zasluzili
  • B

    05.07.2015 00:26
    Tržište
    Svidelo se to nekom ili ne, ali tržište, a ne želje pojedinaca diktira potrebe za pojedinim zanimanjima.
    Znači, nema potrebe za doktorima i inženjerima, trebaju berači malina.
    Sav trud tih ljudi i sredstva koja je država uložila u njihovo školovanje, sve je uzalud...
  • 04.07.2015 23:51
    Naravno sve sami megatend doktori nauka kao i malinarsko svinjarske dinastije vladajuce kaste .
  • taraba

    04.07.2015 22:10
    kad sam bio mali, tata me je savetovao: sine, voz nikog ne ceka, tako i posao.
    danas su druga vremena: sine nemoj zuriti, nece voz otici bez tebe, ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna