Autor: Mreža 21

Info
20.05.2016.
09:09 > 17:36
Maloletnička delikvencija u Staroj Pazovi bila je u prošloj godini u blagom porastu, a pisanje grafita po školama i stambenim zgradama, međusobne tuče, krađe bicikala, razbojništava i pljačke stanova karakteriše kriminal ove populacije.
  • ex chapman

    20.05.2016 10:20
    moš misliti
    pustite decu da se igraju. to je stav "nadležnih" po pitanju maloletnih kriminalaca. deca imaju "sjajne uzore" i ponašaju se kao i ti "uzori" jer vide da tim "uzorima" niko ne može ništa. a onda uvide da i njima, tim maloletnim kriminalcima, niko ne može ništa - i tu je kraj svakoj "prevenciji kriminala" ili "prevaspitavanju"! deca su sve pametnija i sve ranije uviđaju da im "niko ne može ništa" čemu doprinosi i odsustvo discipline u kući i u školi. neretko su i sami roditelji taj negativni uzor koji deca oponašaju. dakle svuda vlada haos i bezvlašće - pa što da onda ja jedini budem glup i pravim se da poštujem pravila kad pravila zapravo i nema. svako se "snalazi" kako zna!
    ukratko: prisutni su svi faktori potrebni da se od deteta napravi kriminalac; a odsutni su svi faktori koji bi eventualno mogli da ga odvrate od tog puta. i šta onda očekujete?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna