Info
29.08.2012.
12:36
Plate u obrazovanju su najniže u javnim službama i Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) sigurno neće prihvatiti predlog koji je vlada juče ponudila sindikatima prosvete, što znači da su u školama ponovo mogući veliki štrajkovi, izjavio je predsednik Unije Dragan Matijević.
  • Jo

    31.08.2012 22:48
    @G
    Odakle vama pravo da nekog nazivate retardiranim,robovlasnikom,maloumnim.Jel mislite da ste to stekli sa vašim " kontaktima " u vašem radnom veku.Gde ste vi u bilo kom mom komentaru pročitali o robovlasničkom odnosu prema mojim zaposlenim i ko ste vi uopšte da sudite ko je kakav čovek i poslodavac.Paušalno ste pljunuli i izvređali sve koji nisu imali " kontakte " da zarade milione a baš bi bilo zanimljivo videti koji je to perpetum mobile da se toliki novac zaradi u propaloj Srbiji punoj robovlasnika kao što sam ja.I biće propala sve dok bude takvih koji brane svoje " krvavo " stečene milione na taj način što su svi ostali maloumni a samo vi mešetari i utajivači poreza pametni.
  • G

    31.08.2012 05:55
    @Jo - gospodine, vi jeste maloumni. Samo maloumna i potpuno mentalno poremećena osoba može da izjavi kako "nisam zaradio prve pare", "u životu nije zaradio sa svojih 10 prstiju" a o "dva bureka stanovima" da ne govorim nakon što pročita moj komentar u kojem eksplicitno piše da sam pola svoga radnog veka proveo u inostranstvu - mentalna poremećenost vam ne dozvoljava da se otrgnete od stereotipizacije, i verujem da ćete nastaviti i to i po cenu života da branite svoje maloumne i retardirane stavove. Iako u našem narodu važe one "Srbija do Tokija", to u praksi gospodine nije tako, i u inostranstvu ništa od toga što ste tako "stručno" naveli ne važi, pa mi vi slobodno nastavite pripisivati i burek stanove i manjak "petlje". Ja gospodine nisam prodao ništa, ja nisam tražio nikakvo nasledstvo pre nego sam se otisnuo u svet već sam otišao sa onime što sam do tada stekao, i tamo RADIO - ne za robovlasničke lihvare poput vas gospodine nego za one koji razumeju da rukovodioci bez radnika ne mogu, kao što važi i obrnuto, i prema radnicima se ne ponašaju kao prema potrošnoj robi. Nijedan od kolega u mojoj firmi (a kolege su mi jer radimo ZAJEDNO i zarađujemo ZAJEDNO bez obzira što sam vlasnik, jer jedni bez drugih ne možemo) danas nema ispod 200 000 platu, a što smo postigli zahvaljujući mojim kontaktima u inostranstvu koje sam stekao RADOM SVIH 10 PRSTIJU. Vozim auto 2010. godište, putujem bar 3 puta godišnje na odmore i neradna putovanja, živim u burek kutiji od 150 kvadrata a najstarijem plaćam studije na američkom MIT koji nimalo nije jeftin - i sve to bez potrebe da se prema svojim kolegama ponašam kao prema stoci. Dok vama gospodine dođe iz dupeta u glavu da radnici nisu robovi već da radite ZAJEDNO i da vašu firmu ne gradite samo vi, nećete nikada ni stići na to letovanje, kao ni mnogi koji dele vaše poremećene stavove.
  • Jo

    30.08.2012 22:00
    @G
    I jesam malouman kako ste napisali jer sam 89 prodao svoju dedovinu i uložio u privatan posao umesto da sam te iste pare dao nekom i uvalio se na državne jasle.Danas vozim auto iz 87,na godišnjem nisam bio od 2007,kod lekara od 98 i onda se nadju pametnjakovići koji nikad u životu nisu stisnuli petlju da ne budem grublji i koji iz svojih kutija od stanova koje su dobijali od radničkih sveta i koje su plaćali 2 bureka 90-tih sole pamet o izrabljenoj radnoj snazi.Ne vredi polemisati o parama sa nekim ko ih u životu nije zaradio sa svojih 10 prstiju nego je celog veka čekao 30-ti da ih od nekog robovlasnika ili radničkohg saveta dobije.Kratak je put od radnika do robovlasnika u Srbiji samo treba imati petlju i da vidite kako su pare slatke.Čim prve pare zaradite pisaćete isto kao i ja.
  • G

    30.08.2012 13:10
    @Jo - ne morate više ama baš ništa da dodate, apsolutno i potpuno odgovarate poslodavcima koje sam opisao u prvom komentaru. Ne gospodine, novac nije vaš, taj novac su vam radnici zaradili, a vi ako smatrate da možete isti novac da zaradite bez radnika onda - kako ste ono rekli da parafraziram, "podelite im radne knjižice i nek idu dalje". To je isto kao kada bi dobili nečiji novac na zajam (a njihov rad koji ste dobili je isto to jer ga niste platili) i onda izjavili kako je to vaš novac - neće bogami biti da je vaš, niti će bogami biti da možete da ga vrađate koliko vi oćete a ne koliko dugujete. Tačno zbog ovakvih maloumnih i kratkovidih stavova srpska privreda je tu gde jeste, svaki poslodavac smatra sebe bogom danim da arči radnu snagu kako mu se prohte a da istoj posle baca mrvice i još nipodaštava za vrednost koju su mu isti stvorili. Za svoju sopstvenu glupost, propada i poslodavac koji loše posluje, i radnik koji loše radi bilo to na istoku ili zapadu, a i na jednoj i na drugoj strani gospodine robovlasništvo kakvo zastupate je odavno iskorenjeno - osim evidentno iz umova pojedinih.
  • Jo

    30.08.2012 12:36
    @G
    Upravo suprotno.Novac je moj a ako neko smatra da je malo plaćen i da njegov rad i znanje više vrede uzme radnu knjižicu i ide dalje.Ja propadam jer sam loš poslodavac i zbog toga trpim ja i moja porodica.To je cela filozofija koju ste mogli da naučite na tom trulom zapadu.Nema plakanja sve je surovi kapitalizam.Ovde je problem što 70% Srbije bi da ima kapitalističke plate a socijalističke obaveze.I svi znaju kako gazde kradu radnike a niko neće da bude gazda.
  • G

    30.08.2012 08:56
    @Jo - ja sam oduvek bio u uverenju da radnici zarađuju svoje plate, naspram dobijanja "milosrđa" poslodavca od "njegovih privatnih para". Ako su radnici obavili svoj deo posla, to je gospodine njihov novac a ne vaš - i dobro bi bilo da upravo vi zapamtite ovu moju rečenicu. Za razliku od vas gospodine ja sam pola radnog veka proveo u inostranstvu od istoka do zapada, i video i doživeo najrazličitije načine poslovanja, od maksimalno korektnih do potpuno suprotnih, a uslovi u kojima rade radnici u Srbiji većinom spadaju u ovu drugu grupu. Ovi radnici ako su neadekvatno plaćeni imaju pravo da se bune - to nije nikakva "grbača", iako bih ja najsikrenije želeo da se prosveta u Srbiji u potpunosti ukine i pređe u privatne ruke, da ova država konačno propadne u potpunosti. Bar tako niko neće biti "na grbači".
  • Jo

    30.08.2012 07:08
    @G
    Možda ne bi trebao da odgovaram na vaš druže tito komentar o pravima radnika ali ipak moram.Moji radnici danas 30.08.2012. dobijaju platu za avgust ali bez plakanja u nemanjinoj.I to od " mojih privatnih para ".Zapamtite ovu rečenicu jer kad budete naučili šta znači zaraditi pare svojim rukama i znanjem onda možete pisati gluposti o otkazima,šikaniranju,prekovremenom.Da li ja potrošim 70 ili 700 to je moja stvar jer za te pare ja nisam plakao i mitingovao ispred nemanjine da mi pripadaju.I na kraju ovde će biti ovakav glib i mulj sve dok bude 600 hiljada takvih kao vi koji nisu spremni da " rizikuju " nego cela veka da žive na grbači države
  • G

    29.08.2012 20:01
    @Jo - zato što plate kasne, zato što im dajete na potpis blanko otkaze, zato što ih primate na određeno, zato što ih šikanirate na poslu, zato što ih terate na neplaćeni prekovremeni rad? 20% gospodine, odnosno 70 evra nije ništa, više potrošite jednim odlaskom u supermarket, a naročito ne razlog da neko promeni posao i uzme drugi koji sa sobom donosi veći rizik.
  • milica

    29.08.2012 19:53
    u prosveti nije lako sa gomilom dece, razne dece, slazem se.danas im je sve dozvoljeno, i na glavu da ti se popnu, ali jedno je sigurno, danasnji prosvetni radnici rade po sistemu MUKO MOJA PREDJI NA DRUGOGA. niti se trude, jer ne mogu od losih i nevaspitanih djaka, niti hoce.casovi se skracuju kad god moze, ali da se ode u drugu branshu, nikad, zasto? zato sto zive od praznika do godisnjeg i od godisnjeg do praznika. koliko god da dobije platu, nije toliko radio.komunisticki nacin razmisljanja. oni koji znaju da rade, i imaju pravo znanje, cesto napuste tu istu prosvetu, ali vecina ne.
  • Karolina

    29.08.2012 16:35
    Gospodine Jo,nisu svi ljudi isti.To je vaša familija.Koji je posao,u kom mestu,i šta nudite za nefamiliju?
  • Jo

    29.08.2012 14:13
    Odlično
    A onda 4-tog po radne knjižice i na biro.Pa nek vas plati onaj ko vam je u svoje vreme obećao da imate siguran posao i platu do penzije.Možete da pljujete i minusirate do mile volje ali ja vam kao i zdravstvu ne bi dao ni žutu banku.Sve dok se ne naučite kako je teško zaraditi a kako je lako dobiti platu.Ja sam privatnik već 20 godina a 60% moje familije su prosvetari i nijedan neće da dodje da radi kod mene za 20% više nego u prosveti.Pogodite zašto

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna