Unija ne prihvata predlog vlade

Plate u obrazovanju su najniže u javnim službama i Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) sigurno neće prihvatiti predlog koji je vlada juče ponudila sindikatima prosvete, što znači da su u školama ponovo mogući veliki štrajkovi, izjavio je predsednik Unije Dragan Matijević.

Plate u obrazovanju su najniže u javnim službama i Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) sigurno neće prihvatiti predlog koji je vlada juče ponudila sindikatima prosvete, što znači da su u školama ponovo mogući veliki štrajkovi, izjavio je predsednik Unije Dragan Matijević.

Ističući da će taj sindikat 3. septembra održati u Beogradu protestni skup, ali da tu "neće stati", Matijević je rekao da je trenutno na listi tehnoloških viškova u Srbiji 3.500 zaposlenih, koji imaju smanjen fond časova.

"To pitanje, kao i borba za stabilan obrazovni sistem je naš ključni zadatak", rekao je Matijević i naveo da 3. septembra u školama članicama Unije neće biti časova, osim za đake prvake.

Vlada Srbije ponudila je juče zaposlenima u prosveti povećanje oktobarske plate za dva odsto i još dva odsto povećanja u aprilu naredne godine, a Unija je zatražila da oktobarske plate budu veće za pet odsto.

  • Jo

    31.08.2012 22:48
    @G
    Odakle vama pravo da nekog nazivate retardiranim,robovlasnikom,maloumnim.Jel mislite da ste to stekli sa vašim " kontaktima " u vašem radnom veku.Gde ste vi u bilo kom mom komentaru pročitali o robovlasničkom odnosu prema mojim zaposlenim i ko ste vi uopšte da sudite ko je kakav čovek i poslodavac.Paušalno ste pljunuli i izvređali sve koji nisu imali " kontakte " da zarade milione a baš bi bilo zanimljivo videti koji je to perpetum mobile da se toliki novac zaradi u propaloj Srbiji punoj robovlasnika kao što sam ja.I biće propala sve dok bude takvih koji brane svoje " krvavo " stečene milione na taj način što su svi ostali maloumni a samo vi mešetari i utajivači poreza pametni.
  • G

    31.08.2012 05:55
    @Jo - gospodine, vi jeste maloumni. Samo maloumna i potpuno mentalno poremećena osoba može da izjavi kako "nisam zaradio prve pare", "u životu nije zaradio sa svojih 10 prstiju" a o "dva bureka stanovima" da ne govorim nakon što pročita moj komentar u kojem eksplicitno piše da sam pola svoga radnog veka proveo u inostranstvu - mentalna poremećenost vam ne dozvoljava da se otrgnete od stereotipizacije, i verujem da ćete nastaviti i to i po cenu života da branite svoje maloumne i retardirane stavove. Iako u našem narodu važe one "Srbija do Tokija", to u praksi gospodine nije tako, i u inostranstvu ništa od toga što ste tako "stručno" naveli ne važi, pa mi vi slobodno nastavite pripisivati i burek stanove i manjak "petlje". Ja gospodine nisam prodao ništa, ja nisam tražio nikakvo nasledstvo pre nego sam se otisnuo u svet već sam otišao sa onime što sam do tada stekao, i tamo RADIO - ne za robovlasničke lihvare poput vas gospodine nego za one koji razumeju da rukovodioci bez radnika ne mogu, kao što važi i obrnuto, i prema radnicima se ne ponašaju kao prema potrošnoj robi. Nijedan od kolega u mojoj firmi (a kolege su mi jer radimo ZAJEDNO i zarađujemo ZAJEDNO bez obzira što sam vlasnik, jer jedni bez drugih ne možemo) danas nema ispod 200 000 platu, a što smo postigli zahvaljujući mojim kontaktima u inostranstvu koje sam stekao RADOM SVIH 10 PRSTIJU. Vozim auto 2010. godište, putujem bar 3 puta godišnje na odmore i neradna putovanja, živim u burek kutiji od 150 kvadrata a najstarijem plaćam studije na američkom MIT koji nimalo nije jeftin - i sve to bez potrebe da se prema svojim kolegama ponašam kao prema stoci. Dok vama gospodine dođe iz dupeta u glavu da radnici nisu robovi već da radite ZAJEDNO i da vašu firmu ne gradite samo vi, nećete nikada ni stići na to letovanje, kao ni mnogi koji dele vaše poremećene stavove.
  • Jo

    30.08.2012 22:00
    @G
    I jesam malouman kako ste napisali jer sam 89 prodao svoju dedovinu i uložio u privatan posao umesto da sam te iste pare dao nekom i uvalio se na državne jasle.Danas vozim auto iz 87,na godišnjem nisam bio od 2007,kod lekara od 98 i onda se nadju pametnjakovići koji nikad u životu nisu stisnuli petlju da ne budem grublji i koji iz svojih kutija od stanova koje su dobijali od radničkih sveta i koje su plaćali 2 bureka 90-tih sole pamet o izrabljenoj radnoj snazi.Ne vredi polemisati o parama sa nekim ko ih u životu nije zaradio sa svojih 10 prstiju nego je celog veka čekao 30-ti da ih od nekog robovlasnika ili radničkohg saveta dobije.Kratak je put od radnika do robovlasnika u Srbiji samo treba imati petlju i da vidite kako su pare slatke.Čim prve pare zaradite pisaćete isto kao i ja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija