Info
29.12.2013.
20:42 > 20:56
Svaka druga vekna na našem tržištu proizvedena je na crno, a u mlinarskoj i pekarskoj industriji više od 50 odsto rada odvija se nelegalno, izjavio je član saveta direktora Poreske uprave Zoran Drakulić.
  • Dejan

    30.12.2013 07:53
    Lako rešivo
    Problem je lako rešiv! Izađite na trene, pošaljite inspekcije u pekare I to je to. Zatvorite ih petinu zbog neizdavanja FISKALNIH RAČUNA. Država ne kontroliše a žali se!? Koliki je ulaz a koliki izlaz sirovine/robe u pekarama? Lako se iskontroliše ali NIKO NEĆE DA USTANE IZ FOTELJE!
    Povećavaju se akcize na gorivo a istovremeno npr. pekare ne izdaju račune I izbegavaju plaćanje PDV (ne samo pekare...).
    Država je jedini krivac! Država I njene službe ne rade svoj posao!
  • 30.12.2013 05:50
    Godo
    Svaka priča ovog tipa pada u vodu jer imamo sistem naplate poreza na promet zapadnog tipa. Ako je obračunat porez (brašno, kvasac, voda, gotova vekna) država dalje ne treba da se meša. Nema tu sive ekonomije...
  • Steva-NS

    29.12.2013 22:29
    Obzirom na kvalitet (bar u Novom Sadu) bio bi teški crnjak,a ga na "belo" proizvode i prodaju!Svaka čast pojedinim pekarama,čiji proizvod "prolazi",a njih je mali broj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna