Info
10.12.2014.
08:10 > 08:31
Prosvetari će danas saopštiti da li će i kako radikalizovati štrajk, a od ove odluke mogao bi da zavisi i završetak polugodišta.
  • Sim

    10.12.2014 16:20
    Nedajte se!
  • pera

    10.12.2014 14:08
    @Vilens
    Pera jako vredno radi! :)
    I sve sto sam rekao je iz iskustva sa cerkicom koja ide trenutno u 7-mi razred!
    Cuo sta dete prica, gledao sveske zadataka i uporedjivao sa knjigama.

    Prijatan dan!
  • vilens

    10.12.2014 11:39
    @pera
    mislim da treba osnovati komisiju da utvrdi da li je svako ko se zove pera lenština i lezilebović! mrzim ljude koji vole stereotipe a znaju malo.
    štrajkujte do ispunjenja svih zahteva da bi vas ubuduće vlast poštovala.
  • roditelj

    10.12.2014 11:31
    deca nisu kriva
    molim vas prosvetari ne mucite nasu decu puno nas zivimo sa manjim platama i saljemo decu u skolu da li i mi roditelji da strajkujemo i decu ne posaljemo u skolu

  • Igor

    10.12.2014 10:40
    Predlazem resenje, spramacicama u JKP (one koje su problem) spustiti plate sa 60k na 40k (da ipak bude visa od profesorske) i onda pitati profesore koji su zainteresovani da rade kao spremacice po JKP, ipak bolja kinta. Sta mislite koliko njih bi se prijavilo?

    Da je na meni SVI na budzetu od spremacica do raznih radnika po agencijama bi imali 75% plate sa istom strucnom spremom u realnom sektoru! Ako zelis vecu kintu pravac realan sektor, sto vise njih tamo vece plate na budzetu.
  • 10.12.2014 10:34
    Ja stvarno ne znam odakle im pravo da kažu da deci neće zaključiti ocene? Deca vredno uče i rade celo polugodište, i, iskreno, ne tiče ih se da li su njihovi nastavnici zadovoljni svojim platama, kao što se ni nastavnike ne tiče da li su deca i roditelji zadovoljni njihovim radom. Na pola časova nam deca idu privatno, jer oni ne rade svoj posao, a kriterijum dižu do nebesa, pa tako imamo lažnu sliku uspeha njihovih nastavnika. Moje dete je osvajalo prva i druga mesta na takmičenjima, ali za to nikako nisu bili zaslužni predmetni nastavnici. Sada nas interesuje da im se ocene zaključe i da imaju probni test, jer ih čeka matura. Ne interesuje nas njihov položaj za koji su sami krivi, pa bi preko leđa dece da dođu do nečega što realno nisu ni zaslužili. NE PODRŽAVAM ovu vladu, ali, ovakve stvari ne smeju da se dopuste. Ako prosvetari nisu zadovoljni vlašću - to je sasvim legitimno - neka idu u Beograd da je ruše. I u tome će imati našu podršku. A časove ima da drže i da zaključe ocene. Ako nisu u stanju ili neće - OTKAZI! Ima dovoljno prosvetara na birou koji hoće da rade.
  • 10.12.2014 10:34
    Poštujem svačije pravo na borbu za vlastite prava i interese, ali kad ta borba počne da ugrožava tuđa prava, e to je onda već problem... Naša deca imaju prava na obrazovanje (vaspitanje van porodice i kuće je već odavno postralo šarada i izlizan pojam), a ne dobijaju ga jer oni koji treba da im to obrazovanje prenesu, nisu zadovoljni svojim statusom, pa uskraćuju našoj deci osnovno pravo...
    A razno-razne malcerzacije sa knjigama, časovima, eksurzijama i ostalim što je pomenuto u jednom od komentara da i ne pominjem...
    Predlažem da roditelji dece (barem osnovaca) stupe u štajk i prestanu da šalju decu u škole, samo-organizujemo se i ko koliko zna prenese deci znanje... Ionako neće biti velike razlike!
    Da vidimo šta će onda gospoda prosvetari...
  • 10.12.2014 10:17
    Sta to bese mozak?
    Svega ovog ne bi bilo da je Pera otisao u policiju i prijavio sve te lezilebovice i lenstine prosvetare.Kakva moralna gromada.Nauci 30 slova pa misli da moze da ih tura gde hoce.
  • eeeeeeeeeee

    10.12.2014 10:12
    opssssss
    to govori u kom trenutnom stanju je država i šta rade od jadne dece ,ima časnih izuzetaka u prosveti ,ali pretežno vladaju osobe koje nisu dorastle obrazovanju dece.Držimo se da ocena nije merilo znanja nikada bila , a zna se kako se kod nas dolazi do visokih ocena ,postavljam pitanje kakav je radni učinak pojedinih radnika u prosveti od najnižeg do najvišeg u org.strukturi.Izgleda prodaju maglu ili vazduh pa sada žele povećanje čega,pa Nova Godina se bliži.Žalosno šta ta deca doživljavaju.
  • goran

    10.12.2014 10:08
    Cirkus skolstvo u cirkus drzavi .
  • kazamat

    10.12.2014 10:07
    Kakva drzava takvo i skolstvo .
  • nn

    10.12.2014 09:33
    Učenici kolateralna šteta
    Podržavam zahteve prosvetara ali ni malo nije pedagoški da se deca kažnjavaju nezaključivanjem ocena.
  • amoniman

    10.12.2014 08:56
    Plate i penzije Vam pojeli partijski botovi!!
  • pera

    10.12.2014 08:46
    E...
    ... stvarno mi je dosta ovih lezilebovica i lenstina!

    Zahtevam da se osnuje neka komisija (kao za zdravstvo), gde bi deca anonimno mogla da prijave kad kod neki ucitelj/nastavnik/profesor ne dodje na cas!
    Kad god trazi ono sto nije ucio/predavao!
    Kad god nema vremena za pitanje/konsultacije!
    Kad god kaze da ucenicima treba privatni cas, koji on sam drzi!
    Kad god kaze djacima 'to imate na internetu'!
    Kad god se igraju igrice na informatici, a nastavnik zna samo da 'odglavi' igricu!

    O malverzacijama sa knjigama i izdavacima, ekskurzijama da ne pricam! To bi bilo kao Kolubara.

    I jos strajkuju!
    Kakvih 10%, 50% im skinite!
    Barabe lenje!
  • NNunited

    10.12.2014 08:33
    ...
    Prosto je strasno da drzavu nije briga . Ponasaju se kao totalitarni rezim , a pricaju o demokratiji .

    A samo treba pravilno rasporediti novac i zaustaviti urusavanje drustva i institucija.
  • mile

    10.12.2014 08:32
    Samo strajk do kraja.Kad imaju za cistocu I mobilne nema popustanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna