Novosadski informativni portal 021

Projekti

Gotovina i Markač oslobođeni optužbi

Hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač oslobođeni su danas u Hagu svih tačaka optužbe za ratne zločine nad Srbima za vreme i posle "Oluje".

FOTO: Baka i njena mačka hit u Japanu i SAD

Pre 10 godina, fotograf Mijoko Ihara, počela je da slika jedno veliko prijateljstvo koje traje i danas. Naime, Ihara je fotografisala svoju 88-godišnju baku Misu i njenu mačku pod imenom Fukumaru.

Pisci Kim Tui Li i Paskal Janovjak u Radio kafeu

Radio 021 i Izdavačka kuća Clio pozivaju vas na susret sa književnicom Kim Tui Li i piscem Paskalom Janovjakom, autorima knjige "A sada ti" u petak, 16. novembra u Radio kafeu, Miletićeva 45.

"Galeb" u SNP-u u petak i subotu

Prva repriza predstave "Galeb" je u petak, 16. novembra, u 17 časova na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta. Druga repriza će biti u subotu, 17. novembra, u sklopu "Noći pozorišta", takođe od 17 časova.

Srbija 90. po uslovima za poslovanje

Američki poslovni časopis "Forbs" objavio je najnoviju listu zemalja najpogodnijih za poslovanje, na kojoj je Srbija zauzela 90. od ukupno 141 mesta.

Yu grupa danas na Spensu

Najdugovečniji domaći rokenrol bend "Yu grupa" održaće u petak, 16. novembra, koncert u Maloj dvorani Spensa.

Gađan Tel Aviv

Izrael je pojačao vazdušne udare na pojas Gaze, nakon što su se sinoć vojnici, tenkovi i oklopni transporteri nagomilali na granici te palestinske teritorije. Palestinci gađali Tel Aviv.

"Dnevnik" proslavio 70. rođendan

List "Dnevnik" obeležio je 70 godina postojanja, a predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor je tim povodom izjavio da je "Dnevnik" vojvođanski brend i ugledna institucija vredna poštovanja.

Partizan bolji od Bešiktaša

Košarkaši Partizana savladali su sinoć u Beogradu ekipu turskog Bešiktaša sa 87:72 (24:19, 27:24, 19:22, 17:7), u utakmici 6. kola D grupe Evrolige.

"Netolerancija prilično raširena"

Danas se obeležava Međunarodni dan tolerancije, a poverenica Nevena Petrušić je upozorila da je netolerancija još poprilično raširena.

Petrovaradin danas bez grejanja

Deo koji greje toplana "Petrovaradin" neće imati grejanja u petak, 16. novembra, zbog uklanjanja havarije u Ulici Fruškogorskog odreda.

Francuska: Ubijeni majka i deca

Tela dvoje dece pronađena su u četvrtak ujutro u frižideru u njihovom domu u jugoistočnom francuskom gradu Viene, zajedno s telom njihove majke koja je ubijena.

Gradonačelnik se štrajkom glađu izborio za svoj grad

Gradonačelnik francuskog grada Sevrana Stefan Gatinjon, koji je stupio u štrajk glađu pre nedelju dana tražeći od vlade vanrednu pomoć za svoju opštinu, okončao je danas svoj protest, pošto je vlada obećala da će ispuniti njegove zahteve.

FOTO: Kad parovi zamene odeću...

Kandaska umetnica Hana Pesut fotografisala je svoje prijatelje i članove porodice kako poziraju u dva izdanja – u prvom, ležerno stojeći jedno pored drugog, da bi u drugom zamenili odeću.