Novosadski informativni portal 021

Projekti

Klinton: Dijalog ne znači priznavanje nezavisnosti Kosova

Američka državna sekretarka Hilari Klinton podržala je u utorak u Beogradu proces evropske integracije Srbije i dijalog Beograda i Prištine, ističući da to ne znači da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova.

Medvedev osudio Staljina

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev osudio je danas sovjetskog vođu Josifa Staljina i njegove saradnike za ubijanje sopstvenog naroda, na nacionalni dan sećanja na žrtve represije.

Dinar sutra jači za 59 para

Dinar će sutra nastaviti da jača i to za 0,5 odsto ili 59 para i zvanični srednji kurs će biti 113,2836 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Sedište Skotland jarda na prodaju

Londonska policija planira da proda sedište Skotland jarda, kao jednu od mera štednje u vreme kada se država bori da smanji ogroman deficit.

Uz kupljene obveznice daju mađarsko državljanstvo

Suočen sa krizom u zemlji, mađarski parlament razmatra donošenje zakona koji će omogućiti stranim investitorima da, uz kupovinu jednog broja državnih obveznica, steknu mađarsko državljanstvo.

Dinkić: Srbija izbegla bankrot

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je danas da je zahvaljujući odlučnim potezima nove vlade Srbija izbegla bankrot i da sa optimizmom dočekuje narednu godinu u kojoj se očekuje privredni rast od najmanje dva odsto.

Pretvorio stari avion u obdanište

Jedan vaspitač u gruzijskom gradu Rustavi pronašao je neobičan način da zabavi decu, a da ih pritom nečemu i nauči - pretvorio je stari avion u obdanište.

Udovičić: Nisam podneo ostavku

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić demantovao je danas da je podneo ostavku na tu funkciju, ali je najavio raskid ugovora sa Vaterpolo savezom Srbije (VSS) najkasnije do petka.

Izmena saobraćaja u Koste Racina

Saobraćaj u Ulici Koste Racina 36 biće privremeno izmenjen od srede, 31. oktobra zbog početka izgradnje vrelovoda u ovoj ulici.

Papović: Bojkot hipermarketa uspeo

Bojkot kupovine u velikim trgovinskim lancima je uspeo i odazvao se veliki broj građana, izjavio je predsednik NOPS-a Goran Papović.

Krivične prijave protiv mladih fudbalera Srbije i Engleske

Kruševačka policija podnela je danas dve krivične prijave protiv 12 osoba zbog sumnje da su na utakmici mladih reprezentacija između Srbije i Engleske izvršili krivično delo nasilja na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Srbina u Švajcarskoj pregazilo 15 vozača

Srbin Bojan Solivić stradao je u užasnoj nesreći na autoputu u Švajcarskoj kada ga je udario automobil dok je izlazio iz svog auta, da bi ga nakon toga pregazilo još 14 vozila.

Pokrali magacin pa bili sve redom

Novosadska policija je uhapsila Pavla M. (1994), Radovana G. (1993), Dragoljuba M. (1993) i Srđana S. (1993) iz Kovilja i podnela krivičnu prijavu protiv jednog maloletnika iz Kaća zbog sumnje da su prošle sedmice ukrali robu iz jednog magacina i povredili nekoliko ljudi.