Sedište Skotland jarda na prodaju

Londonska policija planira da proda sedište Skotland jarda, kao jednu od mera štednje u vreme kada se država bori da smanji ogroman deficit.

Londonska policija planira da proda sedište Skotland jarda, kao jednu od mera štednje u vreme kada se država bori da smanji ogroman deficit.

Zamenik komesara Kreg Meki rekao je danas da se Metropoliten policija nada da će uštedeti oko 6,5 miliona funti godišnje preseljenjem u manji objekat.

Metropoliten policija uselila se u zgradu Novog skotland jarda 1967. godine, a taj objekat od 20 spratova je kupila 2008. godine za 124,5 miliona funti. Njeno održavanje godišnje košta 11 miliona funti.

S obzirom da se u okviru smanjenja budžeta predviđa smanjenje broja osoblja, biće više praznog prostora u sadašnjoj zgradi.

Budžet za policiju je skresan na nivou Britanije, a gradonačelnik Londona Boris Džonson zatražio je od Metropoliten policije da do 2015. godine isplanira smanjenje troškova za 500 miliona funti.

Policija želi da se premesti u jednu manju zgradu, takođe u centru Londona. Meki kaže da Metropoliten policija treba da proda jednu trećinu od svojih 700 zgrada.

Britanska ekonomija je izašla iz svoje najdublje recesije od 1950-tih godina, prema zvaničnim podacima objavljenim prošlog četvrtka, s tim što je u trećem kvartalu zabelžila skok od jedan odsto zahvaljujući Olimpijskim igrama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet