Klinton: Dijalog ne znači priznavanje nezavisnosti Kosova

Američka državna sekretarka Hilari Klinton podržala je u utorak u Beogradu proces evropske integracije Srbije i dijalog Beograda i Prištine, ističući da to ne znači da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova.
Američka državna sekretarka Hilari Klinton podržala je u utorak u Beogradu proces evropske integracije Srbije i dijalog Beograda i Prištine, ističući da to ne znači da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova.

"Nismo došle ovde da postavljamo uslove, da sprovodimo kontrolu", rekla je Klintonova, ali je ukazala da je "budućnost Srbije na samoj Srbiji". "Podržavamo članstvo Srbije u EU, čvrsto podržavamo dijalog između Srbije i Kosova", rekla je Hilari Klinton posle razgovora s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Ivicom Dačićem u kojem je učestvovala i visoka predstavnica EU Ketrin Ešton.

Klintonova je rekla da žele da vide Srbiju i sve zemlje regiona da ostvare svoje aspiracije prema integraciji u evropske i evroatlantske integracije. "SAD apeluju na sve strane da primene postignute dogovore i primene konkretne mere za normalizaciju odnosa, ali, podvlačim, ovaj dijalog ne traži od Srbije da prizna nezavisnost Kosova", dodala je američka državna sekretarka.

Ona je pozdravila podizanje političkog nivoa razgovora Beograda i Prištine kao priliku za nastavak dijaloga o ključnim pitanjima.

  • Obrad

    30.10.2012 18:44
    zacopala se baba u Tomu
    Joj Toma, hoću da vidim Tomu, mora Toma da učestvuje u našim razgovorima :)
    Iako se zna da po protokolu ona treba da priča sa sebi ravnim iz naše države a to nije Toma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija