Novosadski informativni portal 021

Projekti

Kreću razgovori sa misijom MMF

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) boraviće u Beogradu od danas do 20. novembra da bi sa srpskim vlastima razgovarala o najnovijim ekonomskim kretanjima i nacrtu budžeta za 2013. godinu.

Privremena izmena trase trojke

Trasa linije broj 3 privremeno se menja od 13. do 15. novembra, zbog radova na izgradnji kanalizacionog priključka u Ulici Janka Čmelika.

Posetioci muzeja ukrali slike iz muzeja

Lopovi koji su došli kao posetioci - studenti umetnosti, zajedno sa svojim "profesorom", ukrali su slike vredne više od dva miliona dolara tokom drske oružane pljačke u muzeju u Pretoriji, saopštile su danas vlasti Južne Afrike.

"Naši" sastavili crnu listu NVO

Ekstremistička organizacija "Naši" objavila je spisak, kako su naveli na svom sajtu, "antisrpskih nevladinih organizacija" i zatražila od vlade da im u najhitnijem roku zabrani rad.

Srbija i dalje ima bar 156 agencija

Koliko ukupno Srbija danas ima agencija, fondova, zavoda, kancelarija, direkcija i regulatornih tela i koliko sve zajedno to košta, niko u državi pouzdano i precizno ne zna.

Statue zamotane u crno dočekale Merkelovu

Protivnici mera štednje zavili su danas statue u Lisabonu u crne plastične trake, povodom dolaska nemačke kancelarke Angele Merkel, koju je jedan portugalski poslovni list osudio za "Frankenštajn-politiku" koja vodi Portugal u siromaštvo.

Lav probio zaštitnu ogradu u cirkusu

Nekoliko stotina posetilaca cirkusa u Kavadarcima u Makedoniji razbežalo se u panici kada je lav usred predstave probio zaštitnu ogradu.

Turisti gacaju po poplavljenoj Veneciji

Skoro tri četvrtine Venecije danas je poplavljeno, pa brojni turisti gacaju po vodi na Trgu svetog Marka pošto je talas lošeg vremena zahvatio severni i centralni deo Italije.

Koja zanimanja biraju psihopate?

Pri pomenu reči psihopata, mnogi ljudi bi prvo zamislili višestrukog prestupnika, serijskog ubicu, a svakako nekoga ko ima problema sa zakonom. Istina je da, među najtežim prestupnicima, ima veliki broj psihopata, ali je definicija ovog poremećaja znatno šira.