Novosadski informativni portal 021

Projekti

Vatikan ograničava posetu Sikstinskoj kapeli

Vatikan je saopštio danas da će morati da ograniči broj posetilaca Sikstinske kapele zato što zagađenje nanosi štetu Mikelanđelovim freskama u zdanju koje slavi 500 godina.

Oland najnepopularniji predsednik

Francuski predsednik Fransoa Oland prvi je šef države od 1981. godine čija je popularnost šest meseci od izbora pala na 36 odsto, pokazuju najnovije ankete.

Uhapšeni carinici

Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu za proširenje istrage protiv osumnjičenih u krivičnom postupku protiv više carinika i vlasnika privatnih preduzeća koja su se bavila uvozom tekstilne robe evroazijskog porekla, saopšteno je iz Tužilaštva.

Odbojkaši Vojvodine eliminisani iz Kupa CEV

Odbojkaši Vojvodine nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala Kupa CEV jer su večeras poraženi od Lokomotive Harkov iz Ukrajine sa 3:0 (25:21, 25:11, 25:11) u revanš utakmici 1/16 finala.

Najinteresantniji buvljaci na svetu

Mesta na kojima se uvek može naći sve, od igle do lokomotive, zvali ih pijacama, buvljacima ili bazarima, predstavljaju dušu svakog grada, raskrsnicu na kojoj se ukrštaju sve priče iz svih krajeva sveta.

Dinar sutra slabiji za 24 pare

Dinar će sutra zabeležiti blagi pad vrednosti prema evru od 0,1 odsto ili 24 pare i zvanični srednji kurs će biti 113,4249 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Kostić: Moguće poskupljenje šećera

Šećer u Srbiji je jeftini nego u zemljama Evropske unije i građani mogu očekivati da će cena tog proizvoda u narednom periodu biti kao u EU, izjavio je danas vlasnik MK grupe Miodrag Kostić.

Fajgelj: Poljuljan ugled Novog Sada

Vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra Novi Sad Andrej Fajgelj je izjavio da su mediji "poljuljali" ugled glavnog grada Vojvodine tokom kampanje da postane Evropska prestonica kulture 2020. godine.

VIDEO: Najsrećniji čovek na svetu je...

Iako se izbor najsrećnijeg čoveka na svetu čini besmislenim, neurolozi s američkog Univerziteta Viskonsin skenirali su mozak poznatog saradnika Dalaj Lame, Metjua Rikarda, i zaključili da je upravo on najsrećniji čovek na svetu.

Đoković izgubio od Kverija

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u treće kolo teniskog turnira u Parizu, pošto je izgubio od Amerikanca Sema Kverija sa 1:2 (6:0, 6:7, 4:6).

BBC voditelj orgijao po bolnici

Bivši voditelj dečjeg programa BBC Džimi Sevil redovno je noću dovodio tinejdžerke u prostorije bolnice u kojoj je radio kao dobrovoljac.

VIDEO: Političar "duvao" u emisiji uživo

Martin Lindner, nemački političar iz opozicione Stranke slobodnih demokrata (FDP), ove je nedelje u emisiji "Stuckrad Late Night", koja se emituje u kasnim večernjim satima, zapalio je džoint.

Država otplaćuje dugove bolnica

Država će isplatiti sve dugove Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i bolnica u Srbiji ka farmaceutskim kućama.

Zapalili novinara u studiju

Tri osobe su uhapšene zbog toga što su upali u studio Radio-Popular u gradu Jakiba, na jugu Bolivije, gde su zapalili novinara Fernanda Vidala (78).