Novosadski informativni portal 021

Projekti

Pokrenuta istraga zbog paljenja Kurana

Krivično vanpretresno sudsko veće odlučilo je danas da pokrene istragu protiv Predraga Ćosovića iz Beograda, koji je pre dva dana uhapšen jer je na svom Fejsbuk profilu postavio fotografiju na kojoj se vidi kako pali Kuran.

Bugarin: Vlada vodi Srbiju u dobrom pravcu

Predsednik Privredne komore Srbije Milioš Bugarin izjavio je danas da sve što je Vlada Srbije uradila u prvih 100 dana na ekonomskom i privrednom planu pozitivan signal da država ide u dobrom pravcu.

Palma: Srbija nikad popularnija

Predsednik JS Dragan Marković kaže da Srbija nikad nije bila popularnija u međunarodnim odnosima i da je za to zaslužna nova vlada i predsednik Srbije.

FOTO: Košava čupala drveće po Novom Sadu

Novosađanka Jovana Ivanović zamalo je nastradala kada je oko 13 časova u blizini Limanskog parka jak vetar srušio jedno stablo, koje je palo na metar od nje.

Trivan: Nisam kršila zakon

Poslanica DS Jelena Trivan izjavila je da nije prekrišila ni jedan zakon i da je dana kada je objavljen tekst da nije prijavila nekretninu odnela dokaz u Agenciju za borbu protiv korupcije.

Propusti na gradilištu gde su stradali radnici

Inspekcija rada uočila je propust u organizovanju poslova na gradilištu poslovnog objekta u Bačkoj Palanci, gde su juče dve osobe poginule, a dve povređene, zbog čega će protiv poslodavca i odgovornih lica biti preduzete mere u skladu sa zakonom.

U eksploziji cisterne 22 poginulih

U eksploziji cisterne sa gasom u glavnoj ulici u saudijskoj prestonici Rijadu danas je poginulo najmanje 22, a povređeno 111 ljudi, dok je pričinjena velika materijalna šteta na obližnjim automobilima i zgradama, saopštili su saudijski zvaničnici.

Broj žrtava oluje Sendi u SAD popeo se na 82

Broj žrtava oluje Sendi, najgore koja je u poslednjih nekoliko decenija pogodila istočnu obalu severnoameričkog kontinenta, porastao je u SAD na 82 pošto su prijavljeni novi smrtni slučajevi u Njujorku i Nju Džerziju.

Bez telefona u Šangaju

U Šangaju će telefonske veze biti u prekidu noćas od ponoći do 6 sati ujutro, najavljeno je iz Telekoma Srbije.

Ciklon Ladislav potopio Jadran

Ciklon nazvan "Ladislav", koji su karakterisali snažni južni vetar (jugo), najjači ove godine, jaka kiša i visoki talasi "potopio" je noćas i jutros jadransku obalu, najjače zahvativši Istru, Riječko primorje i područje Splita.

60 odsto građana retko čita

Više od 60 odsto građana Srbije retko čita, od kojih njih 36 odsto ni ne voli da čita, a 25 odsto nema vremena za čitanje, pokazalo je istraživanje agencije "Medijum Galup".

Političke zatvorenice štrajkuju glađu

Najmanje osam iranskih političkih zatvorenica počelo je štrajk gladju u znak protesta zbog zlostavljanja za koje optužuju zatvorske čuvare.

Obavezne 4 zimske gume po snegu

Vozači u Srbiji će od danas morati da imaju sve četiri zimske gume na svojim kolima ukoliko voze po kolovozu na kojem su sneg, led ili poledica dok će, u suprotnom, rizikovati visoke novčane kazne.

Skuplji prevoz i grejanje

Od danas su skuplji gradski prevoz, grejanje i odnošenje smeća. Autobuska karta košta 50 dinara, a grejanje se plaća 98 dinara po kvadratnom metru.

Najstariji evropski grad je u Bugarskoj?

Bugarski arheolozi tvrde da su pronašli najstariji praistorijski grad u Evropi, nedaleko od Varne, a pretpostavlja se da je on bio važan centar za proizvodnju soli.