Novosadski informativni portal 021

Projekti

RHMZ: Zima neće biti strašna

Prosečna zimska temperatura u Srbiji kretaće se od 1 do 6 stepeni, a u brdovito-planinskim predelima od -3 do -1, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Tužilaštvo najavilo žalbu na presudu Kneževiću

Tužilaštvo za organizovani kriminal najavilo je da će uložiti žalbu na presudu kojom je ministar poljoprivrede Goran Knežević oslobođen optužbi za malverzacije građevinskim zemljištem u Zrenjaninu, kao i još 18 optuženih.

Partizan poražen u Barseloni

Košarkaši Partizana izgubili su sinoć na gostovanju u Barseloni sa 85:82 (23:15, 14:22, 30:18, 18:27) u utakmici četvrtog kola D grupe Evrolige.

Sunovrat dinara

Dinar će sutra ubrzati pad i biće za 0,7 odsto niži prema evru, tako da će zvanični srednji kurs biti 114,2348 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Produženo vanredno stanje u Tunisu

Predsednik Tunisa Monsef Marzuki produžio je vanredno stanje u zemlji, na snazi od revolucije, do januara 2013. iako se očekivalo da više neće biti produženo.

Devojčicu u Valjevu izujedali psi lutalice

Čopor pasa lutalica napao je u Valjevu sedmogodišnju devojčicu, koja je sa višestrukim povredama smeštena u Regionalnoj opštoj bolnici, rečeno je danas u toj zdravstvenoj ustanovi.

Stanovnici Srbije najviše troše na hranu

Iako se efekti ekonomske krize uveliko osećaju u zemljama jugoistočne Evrope, stare potrošačke navike u ovom delu Evrope i dalje su izražene. Tako Bosanci najviše troše na kafu, Srbi na hranu, a Hrvati na mobilne telefone, pokazalo je istraživanje GfK Consumer Panel.

Deci umesto slatkiša dali kokain

Nekoliko dečaka i devojčica u Mančesteru dobilo je kesice sa kokainom uz slatkiše tokom obilaska komšiluka u Noći veštica.

Muškarci bolje trpe bol?

Naučnici tvrde da su pronašli odgovor jednom za svagda: muškarci mogu trpeti bol bolje nego žene i ređe se na njih žale, budući da žele da izgledaju muževno.