Sutra izveštaj o radu Vlade u prvih 100 dana

Izveštaj o radu Vlade Srbije u prvih sto dana biće predstavljen sutra na sednici vlade, saopšteno je iz Kancelarije za saradnju s medijima.
Izveštaj o radu Vlade Srbije u prvih sto dana biće predstavljen sutra na sednici vlade, saopšteno je iz Kancelarije za saradnju s medijima.

U saopštenju se navodi da će sednica početi u 11 sati, a da će prva tačka biti izveštaj o radu vlade.

Poslanik Liberalno demokratske partije Bojan Đurić ocenio je danas da je prvih 100 dana rada Vlade obeležilo mnogo skandala i mnogo pokušaja da se napravljeni skandali isprave. "Najbolja paradigma tih 100 dana je Narodna banka Srbije. Vlada je počela mandat desantom na Narodnu banku, stoti dan dočekuje tako što pod pritiskom posle nekoliko meseci samo delimično pokušava da ispravi greške, a šteta je već naneta", rekao je Đurić i dodao da je to najveća šteta koja je naneta u proteklih 100 dana. On je rekao i da u parlamentu još nema nijednog sistemskog zakona koji bi trebalo da obezbedi ozbiljnu i pravu borbu protiv korupcije.

Poslanik Demokratske stranke Srbije Radojko Obradović rekao je da je skupštinska aktivnost u tom periodu bila veoma niskog intenziteta, da je malo zakona bilo u proceduri, a parlament je malo zasedao. On je rekao da je sa usvajanjem rebalansa budžeta usvojeno 20 ili 30 zakona.

Obradović je rekao da je Vlada najveći intenzitet u svom radu pokazala kada je reč o ekonomiji. "To je potpuni kontinuitet sa radom prethodne Vlade. Mere koje su konkretne i koje su do sad učinjene su mere koje su bile i u prethodnom periodu i nisu dale nikakve rezultate", rekao je Obradović. On je pohvalio to što je budžet za 2013. godinu stigao na vreme i što će poslanici moći detaljno da ga analiziraju.

Poslanik Demokratske stranke Božidar Đelić na pitanje šta misli o 100 dana rada Vlade odgovorio da će DS tražiti "specifičnu raspravu parlamenta o tom pitanju".

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Cvijan rekao je da mu je kao pravniku i advokatu najveći uspeh Vlade u prvih 100 dana bio to što su se ministar pravosuđa Nikola Selaković i njegov tim uhvatili u ozbiljnu borbu sa reformom pravosuđa i "nasleđenom katastrofom u pravosuđu". "Selaković i njegov tim odlično rade na popravljanju katastrofe. To će mnogo pomoći i Aleksandru Vučiću i njegovom timu u borbi protiv korupcije", rekao je Cvijan.

  • MaloMorgen

    02.11.2012 11:23
    100 dana mediterana
    Neka objasne:

    1) Zasto nije izvrsena obecana departizacija?
    2) Zasto su rodjaci, prijatelji, svalerke i stranacka eminencija ostali na svojim mestima u drzavnim kancelarijama, i jos dodati novi?
    3) Zasto nisu ukinute one stotine agencija, vec samo 7?
    4) Zasto su se izvukli kriminalci iz prethodne vlade?
    5) Zasto je zataskana stvar oko Tomine diplome, a i ne samo Tomine?
    6) Gde su nestale pare?
    7) ... bar jos 1000 pitanja...
  • 02.11.2012 09:54
    Gospodine Cvijan,

    Meni licno- najverovatnije jos mnogim gradjanima-
    za ovih 100 dana vladavine naprednjaka

    najuspesnije je bilo sto samsmo prezivela/li OVIH 100 dana,a da nisam skoncala zivot svoj, sa mesecnom zaradom od 28.000 dinara

    ako bude ovako "uspesno" i dalje ova vlast vladala
    mislim da cu/da cemo/ proci kao u prici, pa vlasnik konja kaze

    "...TAMAN SAM NAVIK'O KONJA DA NE JEDE, A ON CRKO..."
  • Steva

    01.11.2012 23:32
    samo malo
    Čekaj,pa jel Vlada uopšte nešto radila 100 dana.Mora da sam bio negde.Uopšte ne osećam,ali,zato mogu 101 -dan da počnem "da se osećam"!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".