Novosadski informativni portal 021

Projekti

Poneti vodu u obdanište

Pošto zbog obimnih radova na pogonu za preradu i distribuciju vode, tokom dana u Novom Sadu i okolini neće biti vode od 8 sati do večernjih časova, Radosno detinjstvo obaveštava roditelje da kada budu dovodili decu u vrtić sa sobom ponesu pola litra vode za piće i vlažne maramice.

VIDEO: Najmanji pas na svetu

Kuca Mejsi, najmanji pas na svetu, visoka svega sedam centimetara postala je prava zvezda na Jutjubu, pošto se pojavio video u kome ona ima glavnu ulogu.

Najgori hotel na svetu

"Gosti ovde dolaze na sopstvenu odgovornost i neće kriviti hotel za trovanje hranom, slom živaca, bolest, gubljenje udova, trovanje radijacijom, određene bolesti karakteristične za 18. vek poput kuge..."

U stomaku švercovao 220 dijamanata

Dvadesetpetogodišnji mladić uhapšen je danas u Južnoafričkoj Republici, nakon što je progutao 220 ispoliranih dijamanata kako bi ih prokrijumčario iz te zemlje.

Pregazila muža kolima jer nije glasao

Jedna žena u Arizoni kolima je pregazila muža jer nije hteo da glasa na prošlonedeljnim predsedničkim izborima, saopštila je policija ove američke države.

Hamas i Izrael pred novim ratom

U seriji izraelskih vazdušnih napada na pojas Gaze ubijeno je danas najmanje devet Palestinaca, uključujući komandira vojnog krila Hamasa Ahmeda Al Džabarija.

Krivična prijava protiv Olivera Dulića

Državna revizorska institucija (DRI) podnela je danas krivične prijave protiv 16 ljudi, među kojima je i bivši ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić zbog nenamenskog trošenja državnog novca za 2010. godinu.

Od dijabetesa u Srbiji boluje 600.000 osoba

U Srbiji od dijabetesa boluje 600.000 osoba i taj broj dramatično raste iz godine u godinu te je neophodno uložiti dodatne napore na prevenciji i ranom otkrivanju te bolesti, poručeno je danas sa Dijabetes foruma održanog u Beogradu.

Dinar sutra slabiji za 83 pare

Posle trodnevne tendencije jačanja dinara prema evru, srpska valuta će sutra oslabiti za 0,7 odsto ili 83 pare, tako da će zvanični srednji kurs biti 112,6731 dinara za jedan evro.

Hrana protiv prehlade

Kako navode stručnjaci, topla pileća supica, čaj i jela u kojima ima svežeg belog luka odlični su borci protiv curenja nosa, peckanja u grlu, kijavice i gripa.

Strujom "lečio" građane

Policija je u Jagodini uhapsila Slobodana Rajčića (58) iz Zemuna zbog nadrilekarstva i nadriapotekarstva.

Učenik šestog razreda na heroinu

Nakon što je otkriveno da se učenik šestog razreda drogira, u Osnovnoj školi ‘Milutin i Draginja Todorović’ u Kragujevcu počeo je program za prevenciju bolesti zavisnosti.