Beogradska policija iselila četvoročlanu porodicu vatrogasca

Policija je danas iselila četvoročlanu porodicu vatrogasca Zorana Matića iz stana u Višnjićevoj ulici 9 na Dorćolu i tom prilikom privela desetoro građana koji su došli da ga podrže.
Policija je danas iselila četvoročlanu porodicu vatrogasca Zorana Matića iz stana u Višnjićevoj ulici 9 na Dorćolu i tom prilikom privela desetoro građana koji su došli da ga podrže.

U stanu porodice Matić bila je policija i sudski izvršitelji, koji su do sada šest puta pokušavali da isele porodicu Matić.

Ispred zgrade u Višnjićevoj ulici okupili su se prijatelji, komšije, kao i drugovi Matićevih maloletnih kćerki koji su došli da daju podršku, a među privedenim je i nekoliko roditelja koji su došli po svoju decu, kada su čuli da protestuju ispred zgrade.

Nešto pre ulaska policije u stan, Zoranovoj ženi Radi je pozlilo, a pomoć na licu mesta su joj ukazali lekari Hitne pomoći.

"Izgubili smo sve. Sada ne znam gde ćemo deca i ja, supruga je završila u bolnici. Više mi i nije važna imovina, bitno mi je da ona bude dobro", rekao je Matić novinarima.

Matić tvrdi da je stan legalno kupio 1999. godine i za njega "Inženjering prometu", dok je stan bio u sivoj gradnji, platio 72.000 maraka i u njega uložio još 16.000 maraka. "Inženjering promet" je za firmu "Pobeda", koja je bila graditelj stanova, izvodio zanatske radove i u kompezaciji dobio četiri stana, od kojih je jedan Matićev.

"Kasnije se pojavila advokat Milica Đurković, koja tvrdi da poseduje sve papire za naš stan i da ga je platila 24.000 maraka", rekao je Matić, napominjujući da je ugovor sa njom poništen jer nije izmirila sve obaveze.

U međuvremenu "Pobeda" i "Inžinjering promet" su otišli u stečaj i već 15 godina traje suđenje, na koje Matići nikad nisu ni bili pozvani. "Ovo je šesti put da sudski izvršitelji pokušavaju da nas isele i ovog puta su uspeli. Stan nam je brutalno otet na osnovu rešenja Privrednog suda", ispričao je Matić novinarima ispred zgrade.

Matić tvrdi da je sve urađeno nezakonito, jer je suđenje oko njihove imovine vođeno, a da ih niko nije obavestio o tome. "Samo su se jednog dana pojavili sa sudskom presudom, protiv koje ništa nismo mogli da uradimo", rekao je on.

Advokat Milica Đurković, koja je sudski dobila vlasništvo nad stanom, tvrdi da je stan kupila 1990. godine od stambene zadruge "Pobeda", ali da je pet godina kasnije dobila obaveštenje da mora da doplati za stan, inače će ugovor biti raskinut.

"Stan sam preplatila i nisam želela ništa više da doplaćujem, već sam pokrenula sudski spor i doneta je privremena mera da se 'Pobedi' zabranjuje da otuđuje stan", rekla je Đurkovićeva.

Ona tvrdi da se u stan od 1999. godine uselila Rada Matić, koja je stan čuvala za firmu "Inžinjering promet", gde je radila kao spremačica.

"Na sudu je utvrđeno da smo mi vlasnici, a da se u stanu nalazi treće lice. Oni nisu kupili stan i u tuđem stanu su bili 12 godina. Ovaj spor vodim skoro 20 godina, a izvršenje je zakonito izvedeno na osnovu sudske odluke", kazala je Đurkovićeva.

Poslednji pokušaj sudskih izvršitelja da isele porodicu Matić bio je 15. oktobra, međutim iseljenje je odloženo iz bezbednosne situacije, jer je Matić pretio da će se zapaliti ukoliko mu policajci uđu u stan.

  • 15.11.2012 16:54
    "Zapitajte se kako bi ova rulja ispred zgrade prosla u Americi, tzv. "kolevci demokratije"

    Kako bi prosla?
    Zasto spominjes Ameriku( koju verujem prezires zbog istih tih sloboda i prava koja bi tebe sputavala da budes siledija), uopste?
  • 15.11.2012 14:22
    @Anonimus - SVAKA CAST
    Samo se vi huligani javljajte dok narodu ne prekipi, pa vas ne umlati ko stoku što jeste. Al ne brinite se, braniće vas policija, jer to im je posao.
  • 15.11.2012 11:47
    Pitanje za advokate i sudije

    Ko ima pravo da ostane u stanu koji je DVA puta prodat

    1.osoba koja je PRVA kupila stan i uredno overila ugovor u sudu
    2.osoba koja je posle izvesnog vremena kupila VEC PRODAT stan i isto tako uredno overila ugovor u sudu

    Sto bi znacilo da je prevarant DVA puta prodao isti stan

    Drugi kupac, nije morao da zna za prevaru, ali zato po zakonu ostaje bez stana i steta se nadoknadi od prevaranta
    a prevarant MORA da bude kaznjen po svim zakonskim propisima
    ovde u Srbiji je sve naopako

    Imas sudiju-vlast, za rodjka,poznanika
    onda je toj osobi ceo svet-Srbija njegova

    A Dacic izigrava loseg i dobrog policajca
    Prvo pasalje- ili je odobrio svejedno, izlazak policije da izbaci porodicu na ulicu
    potom iz humanih razloga smesta istu u policijski hote

    samo koliko ce to sve kostati izbacenu porodicu na ulicu-policijski hotel

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.