Piloti prekinuli sletanje aviona da izbegnu prekovremene sate

Iako je već počela da spušta letelicu, posada jednog norveškog aviona prekinula je sletanje i vratila se na aerodrom udaljen nekoliko stotina kilometara kako bi izbegla prekovremene sate rada.
Iako je već počela da spušta letelicu, posada jednog norveškog aviona prekinula je sletanje i vratila se na aerodrom udaljen nekoliko stotina kilometara kako bi izbegla prekovremene sate rada.

Avion se spremao da sleti u grad Mosjen, na severu zemlje, kada je napravio zaokret i vratio se u Trondhajm, oko 350 kilometara južno, piše lokalni list "Rana blad".

"Kapetan je preko razglasa saopštio putnicima neverovatnu odluku da treba da se vratimo", kazao je jedan od 40 putnika aviona.

U aviokompaniji Videre, u sastavu skandinavskog avioprevoznika SAS, kažu da je odluka doneta u skladu sa striktnim norveškim pravilnikom o radnom vremenu.

"Na žalost, avion je poleteo sa posadom koja je bila pri kraju svog radnog vremena. Imamo striktno radno vreme koje su nam vlasti odredile i koje ne smemo da prekoračimo", izjavio je portparol kompanije.

"Da je avion sleteo, morao bi da ostane u Mosjenu pošto nemamo drugu posadu u tom gradu, a raspored za ostatak dana bio bi poremećen", naveo je on, dodajući da bi kompanija bila prinuđena da otkaže letove za više od 200 putnika.

  • mrva

    02.11.2012 11:43
    "Imamo striktno radno vreme koje su nam vlasti odredile i koje ne smemo da prekoračimo"

    tako i kod nas...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja