Novosadski informativni portal 021

Projekti

O arhitekturi antičkog Rima

U Muzeju Vojvodine u sredu, 14. novembra, nastavlja se ciklus predavanja Istorija umetnosti za početnike.

Jugoslavija - moja dežela!

Oni, sada već srednje dobi, setiće se prve patriotske parole sa kraja osamdesetih: "Slovenija, moja dežela".

Island menja ime zbog turista?

Turistička zajednica Islanda smatra da bi mnogo više turista dolazilo da poseti tu zemlju ukoliko bi ona promenila ime.

Dečak pao sa zgrade u Maksima Gorkog

Šesnaestogodišnji Novosađanin R. R. pao je preksinoć oko 22 sata sa zgrade u Ulici Maksima Gorkog 36 i zadobio teške telesne povrede.

Predata peticija za puštanje učenika iz pritvora

Peticija sa više od 5.000 potpisa žitelja Kaća, kojom se traži da petnaestogodišnji K. V. iz tog mesta, osumnjičen za pokušaj ubistva dvojice starijih mladića koji su ga maltretirali, odmah bude pušten na slobodu, u utorak je predata Višem sudu u Novom Sadu.

"Plavuše sa RTS-a" vs "brkati poslanik"

Novinarke i urednice Radio-televizije Srbije reagovale su na, kako su navele, "uvrede i prostakluke" koje je poslanik i dramski pisac Siniša Kovačević izgovorio u više navrata u Skupštini Srbije nazivajući ih "plavušama sa RTS-a" i najavile pokretanje sudskog postupka protiv njega.

Lenđer morao da plati kartu za bazen

Reprezentativac Srbije u plivanju Ivan Lenđer morao je da plati kartu kako bi održao trening na bazenu u Zrenjaninu, jer nije obavešten da mu je termin za trening promenjen.

Ministar kritikovao ambasadore

Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić uputio je pismo svim ambasadama i konzulatima Srbije, u kojem ih je kritikovao zbog "nerada, pada motivacije, otaljavanja posla", čak i nedovoljnog promovisanja nove vlasti u Beogradu, prenosi list Danas, pozivajući se na diplomatske izvore.

Prevrnuo se šleper kod Koviljske petlje

Vozač šlepera koji se u utorak popodne prevrnuo na auto-putu u blizini Koviljske petlje nije teže povređen, izjavila je portparolka Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin.

Štrajk upozorenja na RTS-u

Sindikat zaposlenih Radio-televizije Srbije (RTS) "Nezavisnost" najavio je da će danas održati štrajk upozorenja.

Dva radnika iz Novog Sada poginula u Crnoj Gori

Radnici novosadske kompanije "Zgop" Ranko Kašiković (53) i Goran Gavrić (55) poginuli su u sudaru putničkog voza i železničke dresine u tunelu između Mojkovca i Bijelog Polja.

Gradonačelnik štrajkuje glađu

Gradonačelnik francuskog grada Sevrana Stefan Gatinjon već peti dan štrajkuje glađu pokušavajući da izdejstvuje veću pomoć države toj opštini.

Gej pingvini postali roditelji

Dva mužjaka kraljevskog pingvina iz zoološkog vrta u Danskoj postali su očevi. Oni su usvojili mladunče koje je majka napustila dok se još nije izleglo.

Vučić: Ne trgujemo sa Miškovićem

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da ni vlasnik Delte Miroslav Mišković, ni bilo ko drugi, neće moći da trguje sa bilo kim od državnih organa, niti će to bilo ko da prihvati.