Predata peticija za puštanje učenika iz pritvora

Peticija sa više od 5.000 potpisa žitelja Kaća, kojom se traži da petnaestogodišnji K. V. iz tog mesta, osumnjičen za pokušaj ubistva dvojice starijih mladića koji su ga maltretirali, odmah bude pušten na slobodu, u utorak je predata Višem sudu u Novom Sadu.
Peticija sa više od 5.000 potpisa žitelja Kaća, kojom se traži da petnaestogodišnji K. V. iz tog mesta, osumnjičen za pokušaj ubistva dvojice starijih mladića koji su ga maltretirali, odmah bude pušten na slobodu, u utorak je predata Višem sudu u Novom Sadu.

Svojim imenom i prezimenom, dečakovi sugrađani zabrinuti za njegovu sudbinu, od suda traže da on hitno bude pušten iz pritvora, u kojem je od prošle srede, kada je uhapšen pod sumnjom da je ubodima nožem pokušao da ubije Branislava S. (19) iz Teslića i Milana Š. (22) iz Rakovca.

Njih dvojica su mu, navodno, prethodno oteli ranac sa patikama i bacili u šaht, i nisu želeli da mu ga vrate. Inicijatorima peticije i dečakovim roditeljima su se prethodnih dana javljali očevi i majke, čija su deca takođe bila žrtve maltretiranja, a koje su presretali na ulici i tražili im novac i mobilne telefone.

"Javili su se i peticiju podržali i roditelji dečaka Alekse Jankovića iz Niša, koji je skočio u smrt zbog zlostavljanja. Obratila nam se majka jednog dečaka iz Kaća, čije dete godinu dana trpi nasilje, ali ne znaju kome da se obrate za pomoć", kaže jedna od inicijatorki prikupljanja potpisa Sandra Anušić.

Inače, vanraspravno veće Višeg suda u Novom Sadu juče je odbilo žalbu branilaca maloletnog  K. V. na meru pritvora u zatvoru na Klisi, gde nema odeljenja za maloletnike.

"Petnaestogodišnji K.V. iz Kaća, osumnjičen za pokušaj ubistva dvojice mladića u mašinskoj školi, ostaje u pritvoru do 30 dana", potvrdila je portparolka suda Svetlana Tomić Jokić.

Naloženo je stručno veštačenje petnaestogodišnjaka i saslušanje povređenih mladića.

Incident se dogodio u sredu, 7. novembra u holu Srednje mašinske škole kada je petnaestogodišnji K.V. izbo nožem dvojicu starijih mladića koji su ga, navodno, maltretirali.

 

 

  • Aдвокат

    17.11.2012 20:21
    Vasilije - VAŠ PROBLEM JE MEMORIJA !!!
    Е па жалим случај Василије.
    Ја личне коментаре не пратим. А видим да фали који.Тј. није објављен. А један видим да ниси копирао. Али није ни битно. Али не мојом кривицом. Е сада Василије да вас подсетим мало на Закон о кривичном поступку. Пошто сте лаик па да се не брукате даље.
    Овако;
    Члан 214.
    _________
    Притвор у истрази се може одредити, продужити или укунути решењем судије или већа. ( члан 21. став 4.). Решење о продужењу, или укидању притвора доноси се по службеној дужности, или на предлог странака и браниоца.
    Против решења о притвору, странке и бранилац могу изјавити жалбе већу (члан 21. став 4.)
    Жалба, решење, и остали списи достављају се одмах већу. Жалба не задржава извршење решења.
    Одлука о жалби доноси се у року од 48 часова...
    ________
    И део члана 211. горе наведеног Закона;
    Притвор се може доредити против лица ако;
    па сада став 3. овог члана;
    особите околности указују, да ће у кратком временском периоду,поновити кривично дело, или довршити покушано крив. дело, или учинити кривично дело којим прети.
    ________
    Толико Василије о Вашим наводима да је све неосновано што се догодило, а везано за дечака који је у притвору.
    Значи народ ће Василије, да се умеша сада и у адвокатске послове. Хмм... Занимљиво.

    С` поштовањем.
  • Vasilije

    17.11.2012 15:27
    VAŠ PROBLEM JE MEMORIJA !!!
    @Адвокат - Vasilije - MATEMATIČKA LOGIKA 2
    23:39 • 16.11.2012.

    Gospodine Advokat (bezimeni),

    Vaši sledeći stavovi:

    1. Адвокат - @Vasilije 23:12 • 13.11.2012.
    Ја се лично не мешам колегама у случај. Тако да, лице је морало да има свог правног заступника пред судом, којем је потписало и пуномоћје о заступању. Мада није ми јасно како се није издејствовало да се лице пусти, и да се брани са слободе.
    2. Адвокат - Vasilije - BUDITE BESPLATNO ČOVEK
    ! 21:43 • 14.11.2012.
    Ја нисам ни тужилац, ни полицајац, ни истражни судија. Да конципирам кривичну пријаву и садржај кривичног дела. Ја нисам квалификовао младића да је урадио то кривично дело! То посао нас адвоката НИЈЕ. Ту сте мало више у заблуди.
    А дете нека мења браниоца. Овај је очигледно малко зарђао.
    3. Адвокат - @Vasilije - TAKVI "PRAVNICI" SU
    NAS UNIŠTILI !!! 20:44 • 15.11.2012.
    А када сте споменули да су "такви", правници уништили државу и друштво. Само да вам скренем пажњу на пар чињеница. У овој држави ауто механичари полемишу о стању економије, конобари о праву, бравари о инфраструктури. Ајде да почнемо са тим, да се свако бави својим послом.
    4. Адвокат - Vasilije - MATEMATIČKA LOGIKA 2
    23:39 • 16.11.2012.
    "Василије", ја сам намерно навео у свом предходном коментару да је свако крив док се не докаже супротно. Јер се тај термин односио на ухапшеног дечака из Каћа. Крив је док се не докаже супротно.
    ...
    Сва срећа па Ви Василије не браните дечака, већ колега Бељански. Овако има шансе да ускоро иде кући.
    ----------------------------------------------
    dokazuju da imate problem sa memorijom !

    "Obaveštavam" Vas da će se građani umeštai u "Vaš posao", a Vi možete izabrati neko lakše zanimanje, koji ne zahteva jači mentalni napor
    !

    I, OBAVEZNO SE IZVINITE KOLEGI BELJANSKOM !!!!!
  • Адвокат

    16.11.2012 22:39
    Vasilije - MATEMATIČKA LOGIKA 2
    "Василије",
    ја сам намерно навео у свом предходном коментару да је свако крив док се не докаже супротно. Јер се тај термин односио на ухапшеног дечака из Каћа. Крив је док се не докаже супротно.
    Е сада ми реците, по ком је закону суд морао да пусти дечака да се брани са слободе?
    Који је то закон? Ево сада сам од Вас Василије сазнао да ће грађани и у скупштини доносити законе. То ми некако енергично делује.
    Аболиција ће се извршити можда и пре тих првоизречених 30 дана. Јер је истрага у току.
    Сва срећа па Ви Василије не браните дечака, већ колега Бељански. Овако има шансе да ускоро иде кући.

    С` поштовањем.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija