RHMZ: Zima neće biti strašna

Prosečna zimska temperatura u Srbiji kretaće se od 1 do 6 stepeni, a u brdovito-planinskim predelima od -3 do -1, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Prosečna zimska temperatura u Srbiji kretaće se od 1 do 6 stepeni, a u brdovito-planinskim predelima od -3 do -1, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

U Beogradu bi prosečna zimska jutarnja temperatura trebalo da bude oko -2, a prosečna najviša dnevna oko 5 stepeni, navodi se na sajtu RHMZ.

"Nastupajuća zima će biti nešto blaža sa prosečnom količinom padavina", navodi RHMZ i dodaje da bi, kao što je uobičajeno, najhladniji deo zime trebalo da bude u drugoj polovini januara uz pojavu jutarnjih mrazeva.

Očekuje se da zimska suma padavina bude od 105 mm u Vojvodini do 150 mm idući ka jugozapadu Srbije. U brdovito-planinskim predelima padavine će se kretati od 150 mm do 210 mm, lokalno i do 270 mm.

  • Nebojsa p.most

    09.12.2012 20:33
    nece nece... bice gora od prosle zime
  • 03.11.2012 07:31
    Da nema internet prognoze, ovi nasi bi po starj metodi pogadjali vreme

    -izasli bi napolje, liznuli prst i tada konstatovali odakle vetar duva i kojom jacinom
    i tako 3x na dan

    a da li ce biti sutradan kisno ili vetrovito ili suncano
    opet stari trikovi,
    izadju ujutro rano na livadu,osvrnu se vide dal je malo oblacno,ili suncano....
    i primene izreku
    da se dan po jutru poznaje
  • lucia

    02.11.2012 16:17
    Zar jos
    verujete domacim prognozama??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.