Fajgelj: Poljuljan ugled Novog Sada

Vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra Novi Sad Andrej Fajgelj je izjavio da su mediji "poljuljali" ugled glavnog grada Vojvodine tokom kampanje da postane Evropska prestonica kulture 2020. godine.
Vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra Novi Sad Andrej Fajgelj je izjavio da su mediji "poljuljali" ugled glavnog grada Vojvodine tokom kampanje da postane Evropska prestonica kulture 2020. godine.

"Pogrešnom objavom medija da Novi Sad odustaje od kandidature, ugled našeg grada je bez razloga poljuljan u međunarodnoj javnosti, a evropski partneri navedeni da se pitaju da li smo kao zajednica sposobni da sprovedemo projekat", rekao je Fajgelj na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, kandidatura Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture je prilika za viziju ukupnog razvoja grada. Najvažnija korist jeste "promena imidža što je izuzetno važno ne samo za naš grad, već i za našu državu", kazao je Fajgelj.

Na nedavnom skupu u Briselu je dogovoreno da prestonice kulture 2020. budu gradovi iz Irske, Hrvatske i jedne od zemalja koje su kandidati za EU, gde spada i Srbija. Ovim je otvorena velika šansa da Novi Sad ili Beograd dobiju ovu počasnu titulu, pri čemu bi se konačan izbor gradova obavio 2014. godine.

  • Ana

    04.11.2012 09:23
    (Ne)kultura zivljenja
    Visoko uvazene komsije, zelim da vas obavestim da NISMO NARUCILI BUDJENJE u 1 ili 2 ili 3 ili 4 sata nocu, nikada, ni u predhodnom periodu niti u buducem. Za budjenje koristimo budilnik ili telefon. Ako zelite i dalje, zbog svojih vecno nezrelih godina, da budite po zgradama, molim vas idite u zgrade svojih roditelja, prijatelja, rodjaka i njihovih komsija. Oni ce odusevljeno prihvatiti vasu neobuzdanu, drazesnu mladost, vasu viku, ciku i lajanje, njistanje i njakanje, povlacenje stolica po kuhinjskim plocicama, vas slonovski hod, vase stikletine mladalacki razigrane po hodnicima, vase nabujale hormone i zaludne mlade godine.
    Ja bih recimo, da sam na vasem mestu, ako me je neko jednom ili dvaput opomenuo zbog buke, shvatila da je u pitanju zgrada u kojoj se sve cuje. I nije jedina u gradu. Naprotiv.
    Vi ocigledno niste u stanju da shvatite lako tako nesto. Ali evo ja cu vam pomoci: Ne pravite buku! Niste sami na svetu! Radite nesto korisno danju, a nocu spavajte! Ili vodite ljubav, to je dobro za hormone! Preselite se na selo, na periferiju, u prizemnu kucu, koja se ne naslanja na susednu! I nemojte nikog vise buditi! Probudite se sami!
  • Ilja

    02.11.2012 10:09
    Poštenje
    Kultura je POŠTOVANJE ZAKONA, ona je cuvanje zakonitosti. Ona je čuvanje prošlosti, a ne rušenje. Kultura je razumevanje i poštovanje sopstvene tradicije, ona je i razumevanje i poštovanje tudje prošlosti i tradicije. Kultura je zapošljavanje najboljih. Ona je briga o svakom čoveku i njegovoj egzistenciji. To su dela nadarenih ljudi. To nije "Pink kultura" i promovisanje "slavnih", napirlitanih, trendi likova BEZ DELA. Kultura je čuvanje, a ne nametanje tradicionalnih vrednosti. Ona je negovanje časnosti i poštenja. Kultura je duhovnost. To su i dela ljudi na vlasti, koja su na polzu i dobrobit naroda i društva. Kultura nije bezuslovno i slepo praćenje političkih i drugih trendova. Kultura ne podilazi najnižim porivima. Kultura nije sebično gledanje sopstvenih interesa.
    Kultura to znači da se u jednom gradu živi u miru i blagostanju.
  • DekiNS

    01.11.2012 23:52
    Мој први коментар су два постављена јасна питања, на које нико још није дао конкретан одговор, а минуса има колико желиш! Дакле то ваше виђење демократије, "борбе против говора мржње", "борбе за људска права" и друге проевропске баханалије су довеле до овога:
    http://akter.co.rs/komentar/12-kvalitet-vlade.html

    И то је о.к.?! Стварно сте ненормалне, оркестриране и продане душе! Хвала Богу па сте сјашили грађанима Новог Сада са грбаче!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti