FOTO: Baka i njena mačka hit u Japanu i SAD

Pre 10 godina, fotograf Mijoko Ihara, počela je da slika jedno veliko prijateljstvo koje traje i danas. Naime, Ihara je fotografisala svoju 88-godišnju baku Misu i njenu mačku pod imenom Fukumaru.
Pre 10 godina, fotograf Mijoko Ihara, počela je da slika jedno veliko prijateljstvo koje traje i danas. Naime, Ihara je fotografisala svoju 88-godišnju baku Misu i njenu mačku pod imenom Fukumaru.

Mačka "čudnih očiju" na fotografijama, ali i u svakodnevnom životu ne odvaja se od svoje vlasnice. Tako Misa i Fukumaru zajedno kuvaju, obrađuju vrt, a imaju čak i zajedničke kupke. Njihovo neobično prijateljstvo u obliku fotografija dokumentovano je u knjizi "Misao the Big Mama and Fukumaru the Cat", koja je trenutno najprodavanija u Japanu. Takođe, fotografije bake i njene mačke, postale su pravi hit u Sjedinjenim Američkim Državama.

Sve je počelo 2003. kad se mačka lutalica okotila u Misinoj štali. Baka je beloj mački dala ime Fukumaru što na japanskom znači "velika sreća".

"Imaju dosta toga sličnog. Oboje su spori i imaju problema sa sluhom, a najviše vole da odmaraju u ležećem položaju", našalila se Misina unuka Mijoko. Mijoko naglašava kako se divi načinu na koji njena baka živi i doživljava svet oko sebe, za šta je, veruje, delimično zaslužna i Fukumaru.

  • medicinar

    16.11.2012 11:01
    @Đunta
    Slucajno sam lupio -, morao sam da napisem...
  • 100 Evra

    16.11.2012 09:36
    Mnogo dobre fotke!;)
  • Đunta

    16.11.2012 09:34
    Lepa priča
    Bra'o 021! Nastavite tako i to posebno petkom da nam vratite osmeh na lica. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.