Novosadski informativni portal 021

Info - Sport

Novak, Jelena i Ana u 2. kolu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u 2. kolo Otvorenog prvenstva SAD pošto mu je Irac Konor Niland predao meč pri rezultatu 6:0, 5:1.

Kadeti prvaci sveta u odbojci

Kadetska reprezentacija Srbije u odbojci odbranila je titulu prvaka sveta, pobedom nad Španijom, posle pet setova, 25:23, 25:19, 39:30, 14:25 i 15:11.

Odbojkašice osvojile bronzu na Gran priju

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na svom premijernom nastupu na Gran priju! U borbi za treće mesto, naše devojke bile su bolje od svetskih prvakinja, odbojkašica Rusije, sa 3:0 (25:21, 25:20, 25:16). Izabranice Zorana Terzića su smogle snagu, nakon neizvesnog polufinala i poraza od Amerikanki, da pruže još jednu sjajnu partiju u Makau i po drugi put savladaju Ruskinje na ovogodišenjem Gran priju. Ovog puta, pobeda je imala daleko veći značaj, pa su se devojke okitile jednom od medalja. Nakon poraza u polufinalu, selektor Zoran Terzić nije bio nezadovoljan, istakavši da su devojke dostigle maksimum ovim rezultatom. Od 09.30 u finalnoj utakmici koja odlučuje pobednika ovogodišnjeg Gran prija sastaju se reprezentacije SAD i Brazila. Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na svom premijernom nastupu na Gran priju. U borbi za treće mesto, naše devojke bile su bolje od svetskih prvakinja, odbojkašica Rusije, sa 3:0 (25:21, 25:20, 25:16).

Stanojević: Srpski fudbal nije mrtav

Trener Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je da se nikako ne slaže sa ocenama srpskih medija da je "posle eliminacije vecitih rivala od Šamroka i Rena sa evro-scene umro srpski fudbal".

Srbija sa pet posada na SP u veslanju

Na Bledu će u nedelju početi Svetsko prvenstvo u veslanju koje će trajati do 4. septembra, a na kojem će se za medalje u osam disciplina u muškoj i šest u ženskoj konkurenciji i "vize" za Olimpijske igre u Londonu boriti 455 posada i 1213 takmičara iz 68 zemalja.

Tomaševićeva u finalu SP

Atletičarka Dragana Tomašević plasirala se danas u finale u bacanju diska na Svetskom prvenstvu u južnokorejskom gradu Daeguu, pošto je ostvarila osmo vreme u kvalifikacijama.

Španovićeva ne skače

Nacionalna rekorderka u skoku u dalj (6.78m) Ivana Španović neće se pojaviti u kvalifikacijama na Svetskom prvenstvu zbog problema sa skočnim zglobom koji je povredila tokom priprema.

Počinje SP u atletici

Južnokorejski Daegu domaćin je prvenstva sveta u atletici koje se održava od danas do 4. septembra, a na kojem učestvuju takmičari iz 202 zemlje.

Barseloni i Superkup Evrope

Barselona je osvojila Superkup Evrope. Šampion Evrope savladao je pobednika Lige Evrope, Porto, na stadionu u Monaku - 2:0 (0:0).