Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Skupština usvojila Zakon o popisu

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2021. godine kojim se uređuju priprema, organizacija i sprovođenje popisa, koji će biti sproveden od 1. do 30. aprila 2021. godine.

Vlada usvojila uredbu o tajnosti podataka značajnih za odbranu

Vlada Srbije usvojila je uredbu o podacima i poslovima značajnim za sistem odbrane koji se moraju čuvati i štititi u skladu sa zakonom kojim se uređuje zaštita tajnosti podataka i o kriterijumima za popunu radnih mesta na kojima se ti zadaci obavljaju.

Finklstin: Prerano se odlazi u penziju

Tržište rada i oblast obrazovanja treba prilagoditi činjenici da danas živimo mnogo duže nego pre 50 ili 100 godina, smatra izvršna direktorka Brukdejl centra za starenje i profesorka na Univerzitetu Njujork Siti, Rut Finklstin.

Srbija jedina u regionu povećava broj specijalnih vojnih jedinica

Odlukom da transformiše do sada jedinstvenu Specijalnu brigadu u zasebnu padobransku i brigadu za specijalne operacije Srbija postaje jedina država regiona koja se opredelila za povećanje broja jedinica te vrste u oružanim snagama, piše portal Balkanska bezbednosna mreža.

Hram Svetog Save gotov na jesen

Od pokretanja ideje za podizanje Hrama Svetog Save 1895. preko postavljanja temelja 1935. nakon 125 godina svi radovi na njemu biće završeni na jesen, rekao je episkop remezijanski Stefan, vikar srpskog patrijarha.