Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Mnogi Aleksinčani umru pre nego što dočekaju protezu

U Aleksincu, po regularnoj sistematizaciji, samo jedan zubni tehničar pravi proteze u Domu zdravlja. Tamo u svakom trenutku oko 200 pacijenata starijih od 65 godina, koji imaju pravo na besplatne ili "jeftinije" proteze, čeka između osam i 10 meseci da dobije zamenu za sopstvene zube.

Dragan Popović: Vlast stvara paralelni civilni sektor u Srbiji

Državno organizovanje nevladinih organizacija, tj. osnivanje organizacija koje nisu posvećene svojoj misiji, već služe isključivo za ostvarivanje ciljeva funkcionera i stranaka na vlasti nije nova pojava, ali je u poslednjih nekoliko godina dobila zabrinjavajuće razmere u Srbiji, piše direktor Centra za praktičnu politiku Dragan Popović za Danas.

Ombudsman: Romi i dalje jedna od najugroženijih grupa

Zaštitnik građana Zoran Pašalić upozorio je da "uprkos tome što je država preduzela niz mera u prethodnoj deceniji u oblasti obrazovanja, zdravstva i dobijanja ličnih dokumenata, etnička distanca prema Romima se ne smanjuje".

NUNS: I nakon 25 godina ubistvo novinarke Dade Vujasinović nerasvetljeno

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) podsetilo je da se sutra, 8. aprila, navršava 25 godina od ubistva novinarke Radislave Dade Vujasinović i da taj zločin još nije rasvetljen uprkos više puta obnavljanim istragama i veštačenjima i nebrojenim obećanjima nadležnih državnih i pravosudnih organa.