Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Brnabić se izvinila što vlast nije izvela policiju na ulice

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uputila je izvinjenje građanima što vlast nije izvela policiju na ulice tokom nedavnih incidenata za koje je optužila predstavnike Saveza za Srbiju, jer oni kako je ocenila, "žele jedino provokacije i incidente".

Bivši članovi KUD Idijota reagovali zbog objave stranice "Srbija naša zemlja"

Nekadašnji članovi pank benda KUD Idijoti iz Pule Nenad Marjanović dr Fric i Diego Bosusco Ptica u znak protesta zbog toga što je na instagram profilu "Srbija naša zemlja" objavljen post sa omotom ploče KUD Idijota iz Pule „Mi smo ovdje samo zbog para", uz komentar – "himna SzS" uputili su otvoreno pismo javnosti i medijima u Srbiji u kome se ograđuju od tog čina.

Ministarstvo: Dozvola za gondolu u Beogradu po zakonu

Građevinska dozvola za pripremne arheološke radove na izgradnji gondole izdata je u skladu sa važećim prostornim planom i planskim aktima Beograda, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

SNS da plati Đilasu 100.000 dinara zbog povrede ugleda

Treći osnovni sud u Beogradu doneo je presudu kojom se Srpska napredna stranka obavezuje da Draganu Đilasu, jednom od osnivača Saveza za Srbiju, plati 100.000 dinara na ime naknade štete zbog povrede ugleda i časti, saopštio je SzS.

Traže da zbog lažnog bolovanja sledi otkaz

Predložene izmene Zakona o radu predviđaju da poslodavci mogu dati otkaz zaposlenima koji otvaraju lažna bolovanja, kojih je u ovom trenutku, kako se procenjuje, oko 30.000 na godišnjem nivou.

Reakcije na presudu za ubistvo Ćuruvije

Advokat Slobodan Ružić, punomoćnik porodice Slavka Ćuruvije, izjavio je da je očigledno da je sud smatrao da nije imao dovoljno dokaza za to da je Miroslav Kurak pucao na novinara Ćuruviju i da je zbog toga promenio izreku optužnice, po kojoj je taj operativac Državne bezbednosti označen kao neposredni izvršilac ubistva.