Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Povređeni u diskoteci u Bosni stabilno

U bihaćkoj Kantonalnoj bolnici zadržano je 19 pacijenata povređenih prošle noći u bombaškom napadu u Velikoj Kladuši, a osmoro je pušteno na kućno lečenje.

Starica stradala u požaru

U požaru, u porodičnoj kući u selu Berčinac, smrtno je stradala starica Z.N. (92), saopšteno je danas iz Policijske uprave u Nišu.

Devenport: Pritisci na medije su neprihvatljivi

Važna tačka pregovora EU i Srbije biće poštovanje ljudskih i manjinskih prava, kako nacionalnih manjina, tako i drugih, poput LGBT populacije, kazao je šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport i podržao nove medijske zakone, ali smatra da je opšta situacija u medijima "jako nezadovoljavajuća" i da su neki fenomeni veoma neprijatni i neprihvatljivi.

Otrovali se predškolci iz Raške

14 od 22 dece predškolske ustanove "Veselo detinjstvo" iz Raške zadržano je na lečenju na Infektivnom, nakon što su se zbog stomačnih tegoba javila lekaru.

LGBT centar traži izvinjenje od RTS-a

Gej lezbejski info centar osudio je ponašanje komentatora RTS-a tokom prenosa "Eurosonga", pogotovo za vreme nastupa i glasanja za predstavnicu Austrije Končitu Vurs kada je dobijala maksimalan broj poena.

Sutra rasprava o nacionalnim savetima

Poslanici Skupštine Srbije sutra će najpre raspravljati o amandmanima na predložene izmene zakona o privatizaciji i izjasniti se o tom zakonskom predlogu, a zatim početi raspravu o predloženim izmenama Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina.

U RRA mnogo plaćeni, a malo rade

Skoro dva i po miliona dinara mesečno odlazi na bruto plate članova Saveta RRA, koji su za prva četiri i po meseca održali svega 15 redovnih i vanrednih sednica, dakle, u proseku jednu u 10 dana.

Sledi smena Olivera Antića

Oliver Antić uskoro bi mogao da bude razrešen sa funkcije savetnika za pravna pitanja predsednika Srbije Tomislava Nikolića, a verovatno će ga zameniti dosadašnji savetnik za spoljne poslove Marko Đurić, saznaje "Danas" u državnom vrhu.

Jedna osoba poginula u požaru u Železniku

U Ulici Žarka Vasiljevića broj 12 u beogradskom naselju Železnik, oko dva časa posle ponoći, izbio je požar u kome je jedna osoba izgubila život, dok je druga povređena.

Nestao mladić Uroš Jež iz Bača

Mladić Uroš Jež (21) iz Bača je nestao, a njegova porodica uputila je večeras apel javnosti da im se jave ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o njemu.

Uhapšena zbog pljuvanja Pastora

Mađarska policija je privela ženu koja je u utorak na Trgu Lajoša Košuta u Budimpešti pljunula Ištvana Pastora, predsednika SVM, potvrđeno je iz policije.

Orban za autonomiju etničkih Mađara van granica

Mađarska će braniti svoja prava u okviru Evropske unije i zalagati se za autonomiju etničkih Mađara koji žive izvan njenih granica u centralnoj Evropi, poručio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

Obradoviću pritvor do 30 dana

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana direktor direktoru Agencije za osiguranje depozita Zoranu Obradoviću i još jednom osumnjičenom za primanje i davanje mita.