Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Ubistvo na šalteru Mekdonaldsa u Torontu

Dve osobe ubijene su u subotu iz vatrenog oružja u jednom restoranu Mekdonaldsa u Torontu, posle svađe ispred šaltera za služenje hrane, saopštila je kanadska policija.

Pogrebnik gomila leševe da bi uštedeo na prevozu

Protiv pogrebnika iz slovenačkog gradića Črnomelj, stotinjak kilometara južno od Ljubljane, podneta je krivična prijava za skrnavljenje umrlih jer je tela pokojnika čuvao kod kuće, a kad ih se nakupilo više prevozio ih u krematorijum u Ljubljanu čime je smanjivao troškove.

Zbog gripa im ugrožen život

Dva pacijenta koja se u Kliničkom centru Crne Gore leče od virusa gripa životno su ugrožena, pišu podgoričke "Vijesti".

Dodik: U pokušaju slabljenje Republike Srpske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je večeras da je RS okrenuta miru i slobodnom životu svih građana bez obzira na različitosti, ali da traži da bude poštovana i da ne bude zaobiđena u svim globalnim procesima, pa i ka EU.

Njemcov strahovao da će ga Putin ubiti?

Boris Njemcov, ruski opozicioni lider koji je sinoć ubijen u Moskvi, nedeljama je pre svoje smrti javno govorio o strahu da će ga ubiti Vladimir Putin, predsednik Rusije.

Medvedev: Šokiran sam surovim ubistvom Njemcova

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev uputio je saučešće porodici i prijateljima sinoć ubijenog opozicionog lidera Borisa Njemcova, istakavši da je njegov odlazak veliki gubitak za rusko društvo.

Cipras: Trojka i memorandumi su istorija

Grčka je na početku velike i teške bitke, ali neće pobeći od svojih obaveza, poručio je danas grčki premijer Aleksis Cipras, ističući da su "trojka i memorandumi istorija".

Janukovičev savetnik izvršio samoubistvo

Ukrajinska policija saopštila je danas da je u Kijevu pronađen mrtav najbliži savetnik bivšeg predsedika Viktora Janukoviča, Mihajlo Čečetov, koji je izvršio samoubistvo skočivši sa 17. sprata zgrade u kojoj je živeo.

Zemljotres jačine 4,3 stepena kod Sarajeva

Zemljotres jačine 4,3 stepena po Rihterovoj skali, sa epicentrom u opštini Trnovo, 25 kilometara južno od Sarajeva, zabeležen je jutros u 9:24 sati, javili su bosanski mediji.

Kim Džong Un ponovo preti ratom

Severnokorejski lider Kim Džong-Un apelovao je na vojsku svoje zemlje da se pripremi za rat sa SAD i njihovim saveznicima, javljaju danas državni mediji Severne Koreje.

Veliki požar u Patagoniji

Više od 17.000 hektara zemlje uništeno je u požaru u Patagoniji na jugu Argentine u ogromnom požaru koji besni nekoliko dana, saopštile su argentinske vlasti.

Ubijen ruski opozicionar Boris Nemcov

Boris Nemcov, vođa opozicionog ruskog Pokreta solidarnosti i kritičar predsednika Rusije Vladimira Putina, ubijen je u centru moskve, prenela je "Rusija danas".