Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Blizu političko rešenje u Ukrajini

Predsedavajući OEBS-u i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić pohvalio je danas napredak u primeni sporazuma iz Minska i ocenio da je situacija u Ukrajini ušla u fazu deeskalacije.

Orban protiv multikulturalnosti i liberalizma

Premijer Mađarske Viktor Orban odbacio je danas multikulturalno društvo i liberalizam, i rekao da će se boriti protiv talasa imigranata koji, prema njegovim rečima, preti da njegovu zemlju pretvori u "izbeglički kamp".

Snažan zemljotres u Indoneziji

Zemljotres jačine 6,6 stepeni Rihterove skale, pogodio je centralni deo Indonezije, ali zasad nema izveštaja o eventualnoj šteti ili povređenima.

Zagreb: Bomba kod ograde vrtića

U zagrebačkom naselju Sopot, kod ograde dečijeg vrtića, pronađena je bomba, ali je iz policije za portal Index.hr potvrđeno da je u međuvremenu eksplozivna naprava uklonjena.

Polemika zbog slike dece sa oružjem

U Rusiji je nastala polemika pošto su u okviru "časa patriotizma" deca u jednoj predškolskoj ustanovi u Sankt Peterburgu pozirala držeći u rukama imitaciju oružja.

Zabranjen skup proustaške stranke u Zagrebu

Ministar policije Hrvatske Ranko Ostojić zabranio je proustaškoj Autohtonoj - Hrvatskoj stranci prava (A-HSP) postrojavanje "stranačke vojske" na Trgu bana Jelačića u subotu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

EU traži oslobađanje Šavčenkove

EU je pozvala Rusiju da hitno oslobodi ukrajinskog vojnog pilota Nađu Šavčenko, nakon 75 dana štrajkovanja glađu iz protesta zbog boravka u zatvoru.