Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Američka vojska paradirala na ruskoj granici

Vojska i vozila Sjedinjenih Američkih Država i NATO učestvovali su u vojnoj paradi povodom Dana Nezavisnosti Estonije, priređenoj kraj granice Rusije, što je prvi zvaničan nastup tih snaga tako blizu nekadašnjem neprijatelju iz Hladnog rata.

Grabar Kitarović: Ohrabrena sam Vučićevom posetom

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je ohrabrena posetom premijera Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu i, navodeći da je dijalog preduslov za rešavanje otvorenih pitanja, istakla da upravo takav dijalog želi da uspostavi sa Srbijom i njenim zvaničnicima.

Veliki požar u fabrici u Osijeku

Veliki požar buknuo je večeras u pogonu najveće hrvatske fabrike za preradu plastike "Drava internešenel" u Osijeku, a za sada nema dojava o povređenima, potvrđeno je iz policije.

Aflatoksin u kukuruznim pahuljicama u Hrvatskoj

U kukuruznim pahuljicama nekih proizvođača u Hrvatskoj pronađen je aflatoksin, potvrdio je hrvatski ministar zdravlja Siniša Varga u emisiji nacionalne televizije HRT, a dva distributera, Konzum i Plodine, već su neke proizvode povukli iz prodaje.

Mekdonalds optužen za utaju poreza

Evropska federacija sindikata javnog sektora i Međunarodna unija sindikata uslužnog sektora optužile su američki lanac restorana brze hrane "Mekdonalds" da je utajio poreze u vrednosti od milijardu evra u periodu od 2009. do 2013. godine.

Zapaljena džamija kraj Vitlejema

Džamija u selu Džaba kraj Vitlejema zapaljena je jutros u zoru, rekao je guverner regiona Vitlejema Džibrin el Bakri i dodao da su oštećeni zidovi i tepisi.

Doživotna za ubicu najboljeg američkog snajperiste

Sud u američkoj saveznoj državi Teksas osudio je danas na doživotnu kaznu zatvora bivšeg marinca Edi Reja Ruta zbog ubistva najuspešnijeg snajperiste u američkoj vojnoj istoriji Krisa Kajla, koji je bio inspiracija za hit film "Američki snajper".