Policajac ubio dečaka tokom demonstracija

Venecualanski policajac ubio je maloletnog dečaka (14) u gradu San Kristobalu tokom demonstracija protiv socijalističke vlasti.
Venecualanski policajac ubio je maloletnog dečaka (14) u gradu San Kristobalu tokom demonstracija protiv socijalističke vlasti.

Ubistvo dečaka je izazvalo oštre reakcije opozicije i veće nemire.

Policajac je juče pucnjem u glavu ubio đaka Kluiverta Roa tokom sukoba policije i demonstranata u San Kristobalu na zapadu Venecuele što je preplavilo društvene mreže i izazvalo kasnije nemire i pozive opozicije da se danas održi miting u Karakasu i sprovede istraga ubistva.

Policajac Havijer Mora Ortis (23) priznao je da je pucao u dečaka plastičnom municijom, saopštili su zvaničnici, a venecuelanski predsednik Nikolas Maduro i drugi vladini zvaničnici osudili su ubistvo.

Na video i fotografskim snimcima se vidi kako dečak leži u lokvi krvi sa rancem na leđima, dok muškarac mahnito pokušava da zaustavi krvarenje. Dečak je preminuo na putu do bolnice.

Skup koji je počeo kao male demonstracije protiv socijalističke vlade tokom noći je prerastao u veliki protest u San Kristobalu uz zatvaranje prodavnica i zaustavljanje javnog prevoza u očekivanju nereda. Neke škole u tom univerzitetskom gradu u blizini granice sa Kolumbijom najavile su da će nastava biti obustavljena sledećeg dana.

U televizijskom obraćanju Maduro je naveo da su maskirani demonstranti koristili kamenje u napadu na policiju koja je pokušala da uguši demonstracije. On je pozvao mlade ljude da se odupru takvom podsticanju konfrontacija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet