Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Zagreb: Bomba kod ograde vrtića

U zagrebačkom naselju Sopot, kod ograde dečijeg vrtića, pronađena je bomba, ali je iz policije za portal Index.hr potvrđeno da je u međuvremenu eksplozivna naprava uklonjena.

Polemika zbog slike dece sa oružjem

U Rusiji je nastala polemika pošto su u okviru "časa patriotizma" deca u jednoj predškolskoj ustanovi u Sankt Peterburgu pozirala držeći u rukama imitaciju oružja.

Zabranjen skup proustaške stranke u Zagrebu

Ministar policije Hrvatske Ranko Ostojić zabranio je proustaškoj Autohtonoj - Hrvatskoj stranci prava (A-HSP) postrojavanje "stranačke vojske" na Trgu bana Jelačića u subotu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

EU traži oslobađanje Šavčenkove

EU je pozvala Rusiju da hitno oslobodi ukrajinskog vojnog pilota Nađu Šavčenko, nakon 75 dana štrajkovanja glađu iz protesta zbog boravka u zatvoru.

Minimalac u Bugarskoj 184, u Luksemburgu 1.900 evra

Najnižu minimalnu platu u Evropskoj uniji ima Bugarska u iznosu od 184 evra, dok najviša iznosi 1.923 evra, ili skoro 11 puta više, a dobijaju je radnici u Luksemburgu, pokazuju danas objavljeni podaci Eurostata.

VIDEO: Bombom razneo stan da ga se banka ne dočepa

Očevici tvrde da je vlasnik stana u sarajevskom naselju Čengić-vila aktivirao bombu i tako uništio stan koji je, prema još uvek nezvaničnim informacijama, banka želela da mu oduzme zbog neplaćanja kredita.

Američka vojska paradirala na ruskoj granici

Vojska i vozila Sjedinjenih Američkih Država i NATO učestvovali su u vojnoj paradi povodom Dana Nezavisnosti Estonije, priređenoj kraj granice Rusije, što je prvi zvaničan nastup tih snaga tako blizu nekadašnjem neprijatelju iz Hladnog rata.