FOTO: Ovako izgleda nova novčanica od 20 evra

Evropska centralna banka predstavila je novu novčanicu od 20 evra koja će ući u opticaj tek 25. novembra ove godine.
Evropska centralna banka predstavila je novu novčanicu od 20 evra koja će ući u opticaj tek 25. novembra ove godine.

Reč je o zameni novčanica koje su već u opticaju.

Dosad su zamenjene novčanice u apoenima od 5 i 10 evra.

  • 25.02.2015 18:05
    patrijote dje ste da ste
    Da, da, samo sto nemaju svi fensi kompjutere, vec neki koriste jeftine tablet kompjutere bez seljackih fontova i prikljucene na ko zna ciji wi-fi, a "pismeni" seljaci u svojim glavama to prevode kao nepismenost...
  • Nedalm

    25.02.2015 15:00
    Недалм
    Praktičnost ne opravdava nepismenost i glupost.
    Практичност не оправдава неписменост и глупост.
  • 25.02.2015 12:50
    @ za sve patrijote
    Kao sto rekoh: uprkos (svima vama) patrijotima. Pozivate se na to sta pise na grckom, ili kako se kaze na bugarskom, ali vam ne pada na pamet da se pozovete na to kako se kaze u zemljama u kojima se govori "naski", a uz to im je EURO i zvanicna valuta (nekima od njih). No to je manje vazno, vaznije je to sto onaj ko vas je naucio da vulgarno transkribujete ti rec ( a to je ucinio upravo iz politickih razloga da bi smo bili sto dalje od onih sto govore po "naski" i sto im je EURO zvanicna valuta) nikada nije dokazao da to nije skracenica (jer tada ne vaze argumenti sto mi kazemo "evropa", a ne "europa"). I sad trazite od mene koji nisam nikakva vlast i koji se sluzi podsisanom latinicom iz prakticnih razloga, da dokazujem da je rec EURO skracenica? Pitanje je je li skracenica ili nije. Ako nije, koji je dokaz za to? To sto lici na rec "evropa"? Ih, ta nemojte kasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet