Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Josipović i Kitarović u drugom krugu

Iako su preliminarni rezultati izgledali drugačije, obradom 95 odsto glasačkih listića, Ivo Josipović ima minimalnu prednost u odnosu na Kolindu Grabar-Kitarović.

Dve žrtve sudara brodova u Italiji

Dve osobe su stradale, a četiri se vode kao nestale posle sudara turskog teretnjaka i jednog trgovačkog broda u Jadranskom moru, u blizini italijanske Ravene.

Krenuo na glasanje i preminuo

Stariji čovek hrvatske nacionalnosti preminuo je na putu ka biračkom mestu u nedelju, na dan održavanja predsedničkih izbora u Hrvatskoj. 

Sneg prekrio region, nadležni upozoravaju na oprez

Snežne padavine prekrile su veći deo regiona, saobraćaj se odvija otežano i usporeno, nadležni upozoravaju na oprez i intervenišu gde je neophodno, a jedna osoba je poginula, uz najmanje sedam povređenih, u lančanom sudaru u Sloveniji nastalom zbog snežnih padavina i jakog vetra.

Pritvor lekarima zbog infekcije beba

Za dvoje lekara, Zvonka Puletića i Haku Tahirović, određen je jednomesečni pritvor u istražnom postupku zbog infekcije pet beba u porodilištu u Bijelom Polju.

Hrvatska bira predsednika

Šesti predsednički izbori održavaju se danas u Hrvatskoj, a posle 18 dana trke za šefa najmlađe članice Evropske unije u petak u ponoć je nastupila izborna tišina.

Nestao avion Er Azije

Avion kompanije "Er Azija" sa 162 putnika i članova posade rano jutros je nestao sa radara iznad Javanskog mora, na letu od Indonezije ka Singapuru, objavile su indonežanske vlasti.

Predao se vođa džihadista

Jedan od vođa islamističke ekstremističke organizacije Al-Šabab, za kojim je raspisana poternica od tri miliona dolara, predao se u Somaliji.

Planinarka poginula na Romaniji

Pedesetogodišnja Snježana Krajišnik iz Bijeljine preminula je od povreda koje je zadobila kada je pala u provaliju duboku deset metara na planinini Romanija.

Britanija pod snegom i ledom

Veliku Britaniju su pogodile niske temperature i snežna mećava, a u severnoj Engleskoj i Škotskoj danas se očekuju nove snežne padavine.

Pjongjang nazvao Obamu majmunom

Severna Koreja nazvala je američkog predsednika Baraka Obamu "majmunom" zbog poziva bioskopima da prikažu komediju o atentatu na njihovog lidera Kim Džong Una i zapretila "neizbežnim smrtonosnim udarima" zbog spornog filma.