Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Mladi crnac ubijen s leđa

Izveštaj sa obdukcije nenaoružanog crnog mladića koga je 11. avgusta u Los Anđelesu ubio beli policajac pokazao je da je on ubijen metkom u leđa, objavili su američki mediji.

Rusija: Votka još jeftinija

Ruska Federalna služba za regulisanje tržišta alkohola sniziće minimalnu maloprodajnu cenu votke sa 220 na 185 rubalja (sa 3,9 na 3,3 dolara) za bocu od pola litre.

Angela Merkel na meti kompjuterskog virusa

Nemačka kancelarka Angela Merkel ponovo se našla na meti špijunskog napada, pošto je na kompjuteru njene saradnice pre nekoliko nedelja otkriven softverski program za špijunažu Regin.

Ukrajina više nije vojno neutralna

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko potpisao je danas u Kijevu zakon kojim se ukida vanblokovski status Ukrajine, najavljujući istovremeno da bi orijentaciono za pet do šest godina mogao biti održan referendum o stupanju te zemlje u Severnoatlantski savez (NATO).

Prevremeni izbori u Grčkoj 25. januara

Prevremeni parlamentarni izbori u Grčkoj biće održani 25. januara, saopštio je danas grčki premijer Antonis Samaras, nakon što skupština nije uspela da izabere u trećem i poslednjem pokušaju nekadašenjeg evropskog komesara Stavrosa Dimasa (73) za budućeg šefa države.

Amerikanci nakon 13 godina napustili Avganistan

Sjedinjene Američke Države okončale su svoj rat u Avganistanu, što je simbolično obeleženo ceremonijom na kojoj su američke borbene trupe predale zemlju avganistanskim sigurnosnim snagama.

Josipović i Kitarović u drugom krugu

Iako su preliminarni rezultati izgledali drugačije, obradom 95 odsto glasačkih listića, Ivo Josipović ima minimalnu prednost u odnosu na Kolindu Grabar-Kitarović.