Amerikanci nakon 13 godina napustili Avganistan

Sjedinjene Američke Države okončale su svoj rat u Avganistanu, što je simbolično obeleženo ceremonijom na kojoj su američke borbene trupe predale zemlju avganistanskim sigurnosnim snagama.
Sjedinjene Američke Države okončale su svoj rat u Avganistanu, što je simbolično obeleženo ceremonijom na kojoj su američke borbene trupe predale zemlju avganistanskim sigurnosnim snagama.

Svečanost je napravljena u sedištu misije NATO-a.

Američki general Džon Kembel istakao je da je u Avganistanu ubijeno 3.500 međunarodnih vojnika. Dodao je da će NATO nastaviti pružati podršku domaćim snagama da u zemlji održe mir i stabilnost. To podrazumijeva da će već od 1. januara naredne godine NATO pružiti podršku u obuci avganistanske vojske.

"Zahvaljujući naporima i žrtvama naših žena i muškaraca u uniformi naša borbena misija je završila najduži rat u američkoj istoriji", rekao je američki predsednik Barak Obama. Misija NATO-a, na čelu sa SAD-om, u Avganistanu je uspostavljena s ciljem rušenja talibana nakon terorističkih napada 11. septembra 2001. godine u SAD-u. Tokom rata u Avganistanu poginula su 2.224 američka vojnika.

  • 29.12.2014 13:58
    Okončali misiju i ostavili još veći haos, kao i svuda gde su "pobedili"!

    Ima li možda neko pozitivan primer?
    Nisam ni mislio!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet