Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Protest u Varšavi zbog rezultata izbora

Hiljade pristalica konzervativne stranke Pravo i pravde Jaroslava Kačinskog demonstrirale su danas u Varšavi protiv rezultata novembarskih lokalnih izbora, za koje je Kačinski tvrdio da su falsifikovani.

Huligani palili automobile u Cirihu

Na desetine maskiranih huligana sukobilo se sa policijom u uobičajno mirnom centru Ciriha, paleći automobile, drveće i kante za smeće, saopštila je švajcarska policija.

U odronu na Javi 18 mrtvih, 90 nestalih

Najmanje 18 osoba je poginulo, a 90 se vode kao nestali pošto je odron, pokrenut posle olujnih kiša, potpuno uništio jedno selo na indonežanskom ostrvu Java, saopštili su zvaničnici.

Merkel: Želimo dobre odnose s Rusima

Evropska unija je zainteresovana za dobre odnose s Moskvom, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel, a objavljeno je danas na sajtu nemačke vlade.

Na Kosovu nestala 43 Crnogorca

Komisija za nestala lica Crne Gore još traži 43 osobe kojima se izgubio svaki trag u oružanim sukobima na teritoriji Kosova i Metohije. 

Putin ličnost godine

Predsednik Rusije Vladimir Putin izabran je za najuticajniju osobu u svetu za 2014. godinu.

Janša pušten iz zatvora

Slovenski ustavni sud je lideru vodeće opozicione stranke i bivšem premijeru Janezu Janši odobrio puštanje na slobodu do konačnog rešenja njegove ustavne žalbe kojom je tražio poništenje presude kojom je osuđen na dve godine zatvora zbog korupcijske afere "Patria".

Opšti štrajk u Italiji

U Italiji je danas organizovan osmočasovni opšti štrajk, koji su sazvali vodeći sindikati kako bi izrazili nezadovoljstvo politikom koju vodi vlada Matea Rencija.

Ukradeno pola miliona jaja

Portorikanska policija saopštila je da su lopovi ukrali 456.000 jaja iz jednog skladišta na severu ostrva.

Pronađeno 50 tona ukradene čokolade

Pedeset tona tona čokolade "Lindt" pronađeno u hladnjačama blizu Napulja, što je mali deo čokolade ukradene od ove švajcarske kompanije poslednjih meseci.

Ubio 42 osobe iz zadovoljstva

Brazilska policija saopštila je danas da je Sailson Hize das Grasas, koji je uhapšen zbog sumnje za ubistvo, priznao da je u protekloj deceniji ubio 42 osobe.