Na Kosovu nestala 43 Crnogorca

Komisija za nestala lica Crne Gore još traži 43 osobe kojima se izgubio svaki trag u oružanim sukobima na teritoriji Kosova i Metohije. 

Komisija za nestala lica Crne Gore još traži 43 osobe kojima se izgubio svaki trag u oružanim sukobima na teritoriji Kosova i Metohije.

 

Pre četiri dana, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, Kosovska knjiga pamćenja objavila je registar ubijenih i nestalih u ratu u toj srpskoj pokrajini od 1. januara 1998. do 31. decembra 2000. godine, a u njemu su sadržani podaci o 13.517 žrtava. U podacima koje je prikupio Fond za humanitarno pravo Kosova nije precizirano koliko je nestalih i stradalih lica s područja Crne Gore.


Crnogorci potražuju 61 osobu nestalu u ratovima na području bivše Jugoslavije. Pored Kosova i Metohije, Crna Gora potražuje još 12 osoba na teritoriji BiH i šest na teritoriji Hrvatske.

Radan Nikolić, predsednik Udruženja boraca ratova od 1990. Crne Gore kaže da je neshvatljivo je da postoji neko ko pokušava da sakrije zločine ili mesto gde su sahranjeni ostaci ljudi nad kojima je izvršen ratni zločin. On navodi i da se Hrvatska još nije dotakla nijednog ratnog zločina nad crnogorskim vojnicima i civilima u toj zemlji 1990. godine. - Federacija BiH se, isključivo bavi samo nestalim licima islamske veroispovesti, ali ne i Srbima - upozorava Nikolić.

  • relativno pametan

    14.12.2014 02:47
    sa glupim ljudima na čelu
    Jako zanimljiv podatak, koji kod nas niko ne ume da upotrebi!
    Od 1. januara 1998. do 31. decembra 2000. nestalo je UKUPNO 13.517 ljudi. Po njihovim podacima. I manjina i Albanaca. Mi imamo podatke koliko je nestalo Srba i to nije mali broj.
    Znači od onog stradanja silnog nedužnog albanskog naroda, maltene egzodusa, je ostalo koliko?
    Nikoga ne želim da branim, samo jedna nevina žrtva je previše, ali iskonstruisane laži takođe ne podnosim. Ovde im mnogi još uvek veruju!? Zašto? Evo vam NJIHOVI podaci, pa upotrebite mozak, ako umete!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.