Opšti štrajk u Italiji

U Italiji je danas organizovan osmočasovni opšti štrajk, koji su sazvali vodeći sindikati kako bi izrazili nezadovoljstvo politikom koju vodi vlada Matea Rencija.

U Italiji je danas organizovan osmočasovni opšti štrajk, koji su sazvali vodeći sindikati kako bi izrazili nezadovoljstvo politikom koju vodi vlada Matea Rencija.

"Ovako dalje ne ide" parola je štrajka koji u javnim i privatnim sektorima organizuje glavna italijanska sindikalna konfederacija (CGIL). Glavna meta nezadovoljstva sindikata je zakon o radu, odnosno reforma tržišta rada koju zagovara Renci.

Premijer Italije je rekao da je ta reforma osmišljena u cilju podsticanja zapošljavanja. Zakon, usvojen prošle nedelje, predviđa lakše otpuštanje i smanjivanje prava i zaštite radnika u prvim godinama ugovora.

Sindikati imaju velike zamerke i na nacrt budžeta za 2015. godinu, ocenjujući da su mere za podsticaj privrednog rasta nedovoljne. Štrajkom će biti pogođeni svi sektori, železnički i avio saobraćaj, dok će se minimalne usluge pružati u skladu sa zakonom, u javnom prevozu, zdravstvu i hitnim službama.

  • MB 57

    12.12.2014 13:22
    *
    To su sindikati! A, ne ovi naši Orbovići,Čanci i kojekakva gologuzija od sindikalnih vođa kao i žalosnog članstva!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet