Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Dvoje poginulo u snežnoj oluji u SAD

Velika snežna oluja zahvatila je američki Srednji zapad i donela pojedinim delovima regiona skoro pola metra snega, a zbog nevremena, koje traje već dva dana, u saobraćajnim nesrećama je stradalo dvoje ljudi.

Stavljaju beton u orahe

Lažne najk patike, lažni Ajfoni, lažne dizel pantalone...Na sve smo već navikli kada su u pitanju proizvodi koji dolaze iz Kine.

Tuđman dobija spomenik u Osijeku

Osijek će uskoro dobiti spomenik prvom predsedniku nezavisne Hrvatske Franji Tuđmanu koji će biti izrađen po idejnom rešenju akademskog vajara Ante Jukića.

Otkrivena piramida vezira Ramzesa II

Belgijski arheolozi otkrili su u Egiptu ostatke grobnice, stare oko 3.200 godina, koja je pripadala jednom od istaknutih savetnika faraona Ramzesa II.

Mere SAD protiv kineskih hakera

Obamina administracija saopštila je, posle najnovijih hakerskih napada za koje optužuje kinesku vojsku, da uvodi brojne nove mere u borbi protiv sajber krađe.

Novi generalni štrajk u Grčkoj

Sindikati širom Grčke organizovali su generalni štrajk u znak protesta protiv vladinih mera štednje, javila je novinska agencija AP, dodajući da će prema najnovijem istraživanju koje je naručila vlada nezaposlenost dostići 30 odsto do kraja godine.

U Tuzima zaplenjeno 120kg skanka

Crnogorska policija saopštila je da je u mestu Pljoče, kod Tuzi, u blizini granice sa Albanijom, zaplenila oko 120 kilograma skanka.

Ostavka bugarske vlade zbog protesta

Premijer Bugarske Bojko Borisov saopštio je danas da njegova vlada podnosi ostavku zbog protesta u zemlji zbog povećanja cene struje i mera štednje.

Preti urušavanje Koloseuma?

Jedna od najpoznatijih građevina sveta, rimski Koloseum, mogla bi da se uruši ukoliko vlasti ne odustanu od ideje da u njegovoj neposrednoj blizini izgrade stanicu metroa, saopštilo je udruženje za zaštitu kulturnog nasleđa Naša Italija.

Oteta šestorica mornara

Grupa pirata otela je šestoricu stranih mornara, pošto je upala na brod u blizini nigerijske oblasti bogate naftom, saopštili su bezbednosni izvori.