Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

U Americi bele bebe prvi put u manjini

Po prvi put broj novorođenčadi rasnih i etničkih manjina u SAD prešao je 50 odsto i nadmašio broj novorođenčadi bele puti, pokazuju upravo objavljeni podaci Američkog popisnog biroa.

Francuska protiv sporazuma o budžetskoj disciplini

Novi francuski ministar finansija Pjer Moskovisi ponovio je danas da Pariz neće ratifikovati sporazum Evropske unije o budžetskoj disciplini, ako u taj dokument ne budu uključene mere za podsticanje ekonomskog rasta.

Sudar vojnih aviona u Pakistanu

va mala aviona "Mušak" pakistanskih vazduhoplovnih snaga sudarila su se danas u vazduhu i sva četiri pilota su poginula tokom rutinskog trenažnog leta severozapadno od Islamabada, saopštila je pakistanska policija.

Gde je benzin najskuplji?

Benzin je najskuplji u Norveškoj, Finskoj i Italiji, a najjeftiniji u Venecueli, Saudijskoj Arabiji, Kuvajtu i Egiptu.

Grčka dobila prelaznu vladu

Grčka je danas dobila prelaznu vladu sastavljenu od 16 ministara, uglavnom visokih funkcionera i univerzitetskih profesora, čiji će zadatak biti da pripreme nove izbore zakazane za 17. jun, saopštio je grčki premijer.

Ero formirao vladu Francuske

Novi francuski premijer Žan-Mark Ero formirao je danas kabinet ministara u kome će šef diplomatije biti nekadašnji predsednik vlade Loran Fabijus, a jedan od lidera Socijalističke partije Manuel Vals ministar unutrašnjih poslova, saopštio je šef Olandovog kabineta Pjer-Rene Lema.

VIDEO: Beneton povlači kontroverznu reklamu zbog Vatikana

Italijanska kompanija Beneton saopštila je da će dati donaciju jednoj katoličkoj dobrotvornoj organizaciji kako bi rešila spor sa Vatikanom oko kontroverzne fotomontaže na kojoj rimokatolički poglavar ljubi u usta jednog egipatskog imama, saopštio je Vatikan.

Izbori u Grčkoj 17. juna

Izbori u Grčkoj ponovo će biti održani 17. juna, najavio je danas predsednik Državnog saveta i predsednik Vrhovnog upravnog suda Panajotis Pikramenos, koji je imenovan za tehničkog premijera privremene prelazne vlade.

Ero novi premijer Francuske

Žan-Mark Ero zvanično je danas postao francuski premijer, posle kratkog sastanka s bivšim predsednikom vlade Fransoaom Fijonom, koji je obavljao tu funkciju od maja 2007. do 2012. godine.

Svet živi iznad svojih mogućnosti

Bioraznolikost, sveukupna raznolikost života na Zemlji, smanjena je u proseku za 28 odsto na globalnom nivou od 1970, a svet bi trebalo da bude za 50 odsto veći da bi imao dovoljno zemlje i šuma da podmiri trenutni nivo potrošnje i emisije ugljen-dioksida, saopštio je Svetski fond za prirodu (WWF).

Olandov avion udario grom

Predsednički avion sa novoizabranim šefom francuske države Fransoa Olandom, udario je danas grom na putu za Berlin zbog čega je bio primoran da se vrati u Pariz, ali je Oland ostao nepovređen i u Berlin se uputio drugim avionom.