Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Majka ubila decu pa sebe

Tonja Tomas sa Floride ubila je danas svoje četvoro dece i izvršila samoubistvo, saopštile su lokalne vlasti.

Stros-Kan tuži sobaricu

Bivši šef Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominik Stros-Kan je protiv sobarice njujorškog hotela, koja ga je optužila za silovanje, podneo protivtužbu, zbog ozbiljnog narušavanja njegove reputacije, tražeći odštetu od milion dolara.

RS neće u NATO ako ne uđe i Srbija

Lideri Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Srpske demokratske stranke (SDS) Milorad Dodik i Mladen Bosić izjavili su danas da RS neće pristati na ulazak BiH u NATO, sve dok je Srbija vojno neutralna zemlja.

Portugal zbog krize ukida praznike

Pored toga što su smanjili plate državnim službenicima i povećali poreze Portugalci su štednju doveli do novih nivoa i ukinuli četiri od 14 državnih praznika.

Novi izbori u Grčkoj

Lider grčkog socijalističkog PASOK-a, Evangelos Venizelos rekao je u utorak da su definitivno propali pregovori o formiranju nove koalicione vlade i da Grčka ide na nove izbore u junu.

Švedska vlada troši premalo

Švedska koaliciona vlada desnog centra preškrto troši budžetski novac kog će verovatno i u narednim godinama biti dovoljno na raspolaganju.

Zapalio se ispred suda u kom se sudi Brejviku

Nepoznati muškarac zapalio se danas ispred zgrade suda u Oslu, u kojoj se desničarskom ekstremisti Andersu Beringu Brejviku sudi za terorizam i ubistvo 77 ljudi, saopštila je policija.

Evrozona za dlaku izbeglu recesiju

Evrozona je za dlaku izbegla recesiju u prvom ovogodišnjem kvartalu, uprkos dužničkoj krizi koja ne jenjava i zbog koje se sve više spominje mogućnost raspada monetarne unije.

Cena nafte na petomesečnom minimumu

Cene sirove nafte su danas na azijskom tržištu opale na blizu 94 dolara za barel, povećavši dvonedeljne gubitke koji su oborili vrednosti "tečnog zlata" na petomesečni minimum pod pritiskom dužničke krize u evrozoni.

Oland preuzeo dužnost predsednika

Fransoa Oland danas je i zvanično postao predsednik Francuske, pošto je od odlazećeg šefa države Nikole Sarkozija preuzeo dužnost tokom ceremonije u Jelisejskoj palati i tako postao prvi socijalistički predsednik Republike posle Miterana.

Seljani napali mirovnjake u Kongu

Ljutiti seljani napali su bazu mirovnih snaga u DR Kongo i povredili 11 pakistanskih "mirovnjaka", jer smatraju da ih nisu zaštili od napada lokalnih milicija.

Evrozona želi da zadrži Grčku

Savet ministara finansija zone evra (Evrogrupa) nije razmatrao pitanje istupanja Grčke, najproblematičnije zemlje evrozone, iz regiona jedinstvene evropske valute, izjavio je šef Evrogrupe i luksemburški premijer Žan-Klod Junker.

Grčka: Pregovori još bez rezultata

Razgovori lidera vodećih grčkih partija sa predsednikom Karolosom Papuljasom, koji je predložio formiranje tehničke vlade, trebalo bi da budu nastavljeni danas.

Ubijeni medvedi "ljudožderi"

Ruski policajci na Kamčatki usmrtili su dva mrka medveda ljudoždera koji su u noći između subote i nedelje ubili i pojeli ribara na 400 metara od njegove kuće.

NATO neće da se izvini za civilne žrtve u Libiji

NATO je danas zvanično odbacio zahtev organizacije za ljudska prava, Hjuman Rajts Voč (HRV), da obelodani detalje o stradanju najmanje 72 civila tokom bombardovanja Libije za vreme građanskog rata, kao i da se izvini porodicama žrtava i isplati im odštetu.

Ministarstvo KiM osudilo pretnje Srbima povratnicima

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju najoštrije je danas osudilo pojavu letaka u povratničkim selima u opštini Klina u kojima se Srbima "preporučuje" da se isele "jer su kriminalci, direktno ili indirektno" i od Euleksa i Kfora zatražilo da reaguju.