Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Pomen srpskim žrtvama u Podrinju

Predsednik Boračke organizacije Srebrenice Miloš Milovanović izjavio je povodom 19. godišnjice stradanja Srba u srednjem Podrinju, da srpske žrtve ne smeju biti minimizirane i da svi koji su počinili zločine moraju odgovarati.

Lažnom vakcinacijom do Bin Ladenovog DNK

Američka Centralna obaveštajna agencija sprovela je lažni program vakcinacije u pakistanskom gradu Abotabadu da bi došla do uzoraka DNK stanovništva i utvrdila da li je vodja Al Kaide Osama bin Laden boravio tamo.

Ubijen brat predsednika Avganistana

Ubijen je Ahmad Vali Karzai, mlađi brat avganistanskog predsednika Hamida Karzaija i jedan od najmoćnijih ljudi na jugu Avganistana, saopštile su vlasti.

Nasilje na ulicama Belfasta

Sporni praznik Severne Irske "Dvanaesti", kada desetine hiljada protestanata paradira preko britanske teritorije, počeo nasiljem i neredima u Belfastu.

Austrija izručuje Sanadera

Austijski mediji javljaju da je ministarka pravosuđa Beatris Karl potpisala nalog za izručenje Ive Sandera Hrvatskoj.

Poginulo 40 đaka u Bangladešu

Najmanje 40 učenika poginulo je danas na jugu Bangladeša kada je kamion pun dece sleteo s puta u kanal pun vode, saopštila je policija.

Uhapšen i predsednik Trabzona

Turska policija uhapsila je danas, pod optužbom da je nameštao utakmice, i predsednika fudbalskog prvoligaša Trabzona Sadri Senera, samo nekoliko sati pošto je pritvoren prvi čovek Fenerbahčea, Aziz Jildirim.