Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Al kaida zauzela grad u Jemenu

Naoružani islamisti povezani sa Al kaidom kontrolišu grad Zindžibar u južnom Jemenu, a u borbama je poginulo najmanje šest vojnika, navode danas lokalni stanovnici i zvaničnici.

Meksiko: 11 mrtvih članova narko-kartela

Policija u Meksiku ubila je 11, a uhapsila je 46 članova dva narko-kartela, među kojima osumnjičene za nedavni oružani napad na policijski helikopter, saopštile su danas vlasti.

NATO ubio 12-oro dece i dve žene

Najmanje 14 civila, uglavnom dece, poginulo je u vazdušnom napadu NATO u provinciji Helmand, na jugu Avganistana, saopštile su danas lokalne vlasti.

Još četiri osobe umrle od smrtonosne bakterije

Strahuje se da su još četiri osobe umrle u Nemačkoj od konzumiranja krastavaca sa bakterijom ešerihijom koli, čime se broj osoba za koje se sumnja da su umrle od posledica zaraze u toj državi popeo na 10, saopštili su nemački zdravstveni zvaničnici.

Nestalo troje francuskih državljana

Troje francuskih humanitarnih radnika nestalo je u provinciji Hadramout, na jugu Jemena, ali se veruje da su oteti, rekli su lokalni zvaničnici bezbednosti.

SAD: 139 osoba poginulo u oluji

Broj poginulih u jednom od najjačih tornada koji su ikada pogodili Sjedinjene Američke Države porastao je na 139, saopštile su vlasti grada Džoplin u državi Misuri, koji bi sutra trebalo da poseti predsednik SAD Barak Obama.

Mubarak i bivši ministri da plate 90 miliona dolara

Sud u Kairu kaznio je novčano svrgnutog egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka i dvojicu bivših ministara sa 90 miliona dolara, zbog toga što su "oštetili ekonomiju" kada su prekinuli telefonske veze i internet tokom narodne pobune u Egiptu.

Nađeno 12 mrtvih delfina

Na crnomorskoj obali u Konstanci, tokom poslednja 24 časa pronadjeno je 12 mrtvih delfina, juče pet, a danas sedam, prenosi agencija Mediafax.

Protesti u Srpskoj bez incidenata

Nekoliko hiljada građana okupilo se na Trgu palih boraca ispred Spomenika braniocima Republike Srpske u Višegradu, posle čega je održana protestna šetnja ulicama tog grada.

120 povređenih u neredima u Barseloni

U sukobu policije i demonstranata, koji su u Barseloni protestovali zbog loše ekonomnske situacije u zemlji, povređeno je više od 120 osoba, saopštili su predstavnici gradskih vlasti gravnog grada Katalonije.

Londonski gradonačelnik insistira da Obama plati taksu

Grad London će od američkih vlasti tražiti da za automobile koji su bili u pratnji američkog predsednika Baraka Obame tokom njegove zvanične posete Velikoj Britaniji, plate taksu za ulazak u centar britanske prestonice, saopštila je Uprava javnog prevoza Londona (TFL) koja je zadužena za naplatu ovog nameta.

Milioni ljudi ostalo bez Skajpa

Popularni internetski telefonski servis Skajp ponovo ima tehničkih problema zbog kojih su bez ove usluge ostali milioni korisnika.

Primirje u Jemenu

U borbi za vlast između državnih trupa predsednika Ali Abdulaha Saleha i pobunjenika u glavnom gradu Jemena, Sani, dogovoreno je primirje.