Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Avion se srušio na kuću

Mali avion, koji je prevozio pacijente u bolnicu, srušio se na jednu kuću u blizini Nju Delhija, glavnog grada Indije, a u nesreći je poginulo deset osoba, saopštila je policija.

Arapske zemlje glavna tema G8

U francuskom gradu Dovilu počinje dvodnevni samit Grupe osam najrazvijenijih zemalja sveta gde će glavna pažnja biti posvećena previranju u arapskim zemljama.

Zaplenjeno 300 kg kokaina

Grčka policija zaplenila je u Solunu 292 kilograma kokaina i uhapsila devet osoba, rekao je jedan neimenovani policijski zvaničnik.

U garaži zatekao kuguara

Amerikanac Džesi Tejlor iz kalifornijskog grada Hisperija bio je u potrazi za rakunom ili nekom sličnom životinjom, za koju je mislio da se ušunjala u njegovu garažu, kada se našao oči u oči sa kuguarom.

Basesku neće u Varšavu zbog Kosova

Rumunski predsednik Trajan Basesku neće učestvovati na skupu šefova zemalja srednje i jugoistične Evrope u Varšavi, zbog odluke domaćina da pozove predsednicu Kosova.

Najmanje 15 poginulih u oluji u Kanzasu

Najmanje 15 ljudi je poginulo danas u divljanju snažnih oluja i tornada u centralnim državama SAD, Oklahomi, Arkansasu i Kanzasu, preneo je "Los Anđeles tajms".

Fejsbuk prepun psovki

Otprilike 47 odsto zidova (Walls) na Fejsbuku sadrže neki oblik vulgarnosti, pokazalo je istraživanje koje je nedavno sprovela kompanija "Reppler" koja se bavi reputacionim menadžmentom.

Sude im jer nisu upozorili na zemljotres

Sud u Akvili odlučio je da pokrene proces zbog višestrukih ubistava protiv sedmorice italijanskih stručnjaka zato što nisu upozorili stanovništvo tog grada uoči razornog zemljotresa 2009. na moguću opasnost.

Poljska: Desetine hiljada radnika na ulicama

Poljski sindikati Solidarnost izveli su u sredu na ulice u centrima svih 16 vojvodstava zemlje desetine hiljada radnika kako bi poručili vladi premijera Donalda Tuska da im je dosta principa "politika vaša - beda naša".

Egipat: Pronađeno još 17 piramida

Čak sedamnaest piramida i više od 1.000 grobnica i 3.000 naselja otkriveno je nedavno u nalazištu Sakara u Egiptu uz pomoć novog satelitskog ispitivanja terena, javio je Bi-Bi-Si.

Siromašne zemlje više ulažu u decu od bogatih

Naftom bogate zemlje, Sudan i Angola, u Africi su na samom začelju po brizi o deci, dok siromašnije države, kao što su Tanzanija, Mozambik i Niger, vode na ovom planu, saopštio je Afrički forum za politiku prema deci (ACPF).

Ubila se zbog najavljenog smaka sveta

Tinejdžerka iz centralne Rusije ubila se navodno iz straha zbog najave da će 21. maja doći do smaka sveta, što je prognozirao američki propovednik Harold Kamping.

Švercovali opijum u kutiji sa ekserima

Bugarska granična policija je zaplenila tri kilograma opijuma na graničnom prelazu Kalotina između Srbije i Bugarske i tom prilikom uhapšeno je troje srpskih državljana koji su putovali autobusom, saopšteno je iz bugarskog MUP-a.

Uhapšeno sedam kosovskih policajaca

Na Kosovu je uhapšeno sedam pripadnika Kosovske policijske službe. Iz policije ova informacija nije potvrđena i u toku dana se očekuje saopštenje.