Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

20 poginulih u udesu autobusa

Najmanje 20 ljudi je danas poginulo, a 27 povređeno kada je autobus sleteo u provaliju u planinskoj oblasti u Peruu, saopštila je policija.

Desetine hiljada Egipćana ponovo na ulicama

Desetine hiljada Egipćana su se danas okupile na trgu Tahrir u centru Kaira tražeći "spas revolucije" koja je dovela do svrgavanja sa vlasti bivšeg predsednika Hosnija Mubaraka.

Oko Fukušime radijacija sve manja

Nivo radijacije izmeren u selu izvan zone evakuacije oko nuklearke "Fukušima Daići" poboljšava se iz dana u dan, ali je stanje oko elektrane i dalje ozbiljno.

U Nemačkoj se srušio američki avion

U Nemačkoj se danas, u pokrajini Rajnland-Pfalc kod mesta Laufeld, srušio jedan američki borbeni avion, a uzroci pada još nisu poznati, javljaju nemački mediji.

VIDEO: EU počinje vojne operacije u Libiji

Borbe se vode između pobunjenika i snaga vernih libijskom vođi Moameru Gadafiju blizu naftne luke Brega na istoku zemlje. Čula se i paljba blizu Gadafijevog štaba u Tripoliju. Istaknuti pripadnik režima vodio je tajne razgovore sa britanskom vladom.

Ratno stanje na Obali slonovače

Na Obali slonovače je proglašeno ratno stanje a Vlada je zatvorila sve kopnene i pomorske granice u zemlji. Posle noćašnjih višečasovnih sukoba prekinuto emitovanje programa državne televizije.

Sirija: Najmanje šest mrtvih u protestima

Najmanje šest osoba ubijeno je u Dumi, 15 kilometara severno od glavnog grada Sirije, kada je policija pucala na demonstrante koji su izlazili iz lokalne džamije, rekli su očevici.

Sukobi u Obali Slonovače

Snage lojalne međunarodno priznatom predsedniku Obale Slonovače Alasanu Uatari preuzele su tokom noći kontrolu nad državnom televizijskom stanicom RTI, saopštio je jutros Uatarin portparol Leon Kuaku Ala.

Paketi bombe i u Italiji i Grčkoj

Eksplozija paketa-bombe, u kojoj je u Italiji ranjen jedan oficir, povezana je sa sličnim napadom u Švajcarskoj, gde su ranjene dve osobe, i sa osujećenim napadom u Grčkoj, a za sve su verovatno odgovorni anarhisti, prenose agencije.

Utopilo se 27 imigranata

Obalska straža iz Tunisa pronašla je tela 27 imigranata koji su se utopili kada su njihovi čamci potonuli u Sredozemnom moru.

Gadafi najavio krstaški rat

Libijski vođa Moamer el Gadafi upozorio je zapadne saveznike da su vazdušnim napadima na njegovu zemlju pokrenuli krstaški rat koji bi mogao da izmakne kontroli.

Visoka radijacija u japanskim podzemnim vodama

Nivo radioaktivnosti u podzemnim vodama ispod jednog od reaktora oštećene japanske nuklearne elektrane Fukušima 10.000 puta je veći od dozvoljenog, saopštila je danas kompanija koja upravlja elektranom.

Afera "kovani novac" u Nemačkoj

Nemačka policija uhapsila je šest osoba, među kojima je četvoro kineskog porekla, osumnjičenih da su metalne evre, koje je nemačka Bundesbanka bacala u staro gvožđe, spajali u Kini i, uz pomoć pratećeg osoblja Lufthanze, ponovo vraćali u Nemačku, javljaju danas nemački mediji.