Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Gadafijev izaslanik u Turskoj

Izaslanik libijske vlade u razgovoru sa turskim zvaničnicima izrazio je spremnost Moamera Gadafija da se okončaju oružani sukobi u zemlji, dok se u Ankari očekuje dolazak i delegacije opozicionog Nacionalnog saveta Libije.

Pao avion u Kongu, 32 mrtvih

U avionskoj nesreći u Demokratskoj Republici Kongo, prema najnovijim informacijama, poginule su 32 osobe, a jedan putnik je preživeo, saopštilli su zvaničnici Ujedinjenih nacija.

Azra zarobljenicima sekla i polni organ

Azra Bašić iz Dervente, optužena za mučenje i ubistva Srba u logorima u Posavini 1992. godine, prema pisanju "Njujork tajmsa", potvrdila je da je počinila više ubistava, iako je u zahtevu iz BiH za ekstradiciju pomenuto samo jedno.

Otkriveni ostaci 8 miliona pasa

Lavirint tajnih tunela ispunjenih mumificiranim ostacima miliona pasa je otkriven upustinji Sahara u Egiptu.  U tunelima se nalaze ostaci oko osam miliona pasa, a mnogi od njih su odmah po rođenju prineseni kao žrtva bogovima. Neki su tretirani i kao živi predstavnici boga Anubisa, pa su živeli u obližnjem hramu, pre nego su sahranjeni u mreži tunela.

Vojska pucala na demonstrante, 15 mrtvih

U napadu jemenske vojske na demonstrante u južnom gradu Taizu, koji zahtevaju ostavku predsednika Alija Abdulaha Saleha, poginulo je 15, a povredjeno više od 30 osoba, naveli su medicinski izvori i očevici, a prenose agencije.

Egzekucija ministra železnica

U Severnoj Koreji je izvršena smrtna kazna nad bivšim ministrom železnica, osuđenim zbog smrtonosne eksplozije na železničkoj stanici u blizini granice s Kinom 2004. godine.

Pala kolima sa šestog sprata i preživela

Jedna Australijanka preživela je nesreću koja se dogodila kada se njen automobil survao sa šestog sprata parkinga u Melburnu i tokom pada se zaglavio između dve zgrade.

42 ubijenih u Pakistanu

U napadima dvojice bombaša samoubica ispred svetilišta u pakistanskoj provinciji Pendžab poginule su najmanje 42 osobe, a više od sto ih je povređeno.

Nazarbajev "doveka" predsednik Kazahstana

Predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev osvojio je još jedan petogodišnji mandat na današnjim predsedničkim izborima, sa osvojenih skoro 95 odsto glasova, pokazali su preliminarni rezultati koje je objavila provladina agencija ASIP.

Policija motkama na žene u Jemenu

Policija je motkama i kamenicama danas u Jemenu napala žene koje su mirno demonstrirale zahtevajući smenjivanje šefa države Alija Abdulaha Saleha.

Pronađen prvi portret Isusa Hrista

Oko 70 knjižica pronađeno je u jednoj jordanskoj pećini, a na koricama jedne od njih nalazi se reljefna slika za koju se veruje da bi mogla biti prvi portret Isusa Hrista.

Kosovska policija maltretirala srpskog novinara

Društvo novinara Kosova i Metohije i Udruženje novinara Srbije najoštrije su osudili maltretiranje i privođenje vlasnika "Klokot radija" Nikole Stolića i zatražili od Euleksa da pokrene istragu protiv pripadnika saobraćajne policije Kosovske policijske službe i specijalne jedinice Rose.

VIDEO: 1.000 ljudi poklano mačetama

Nepoznati napadači su iz vatrenog oružja i mačetama usmrtili više od 1.000 civila u jednom gradu u Obali Slonovače pod kontrolom snaga koje podržavaju međunarodno priznatog predsednika Alasana Uatare.